Pistacijų tiramisu su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pistacijų tiramisu su braškėmis
Pistacijų tiramisu su braškėmis
Pistacijų tiramisu su braškėmis
Pistacijų tiramisu su braškėmis
Autorius apie receptą: Tai dieviško skonio tiramisu. Visada galvojau, kad tradicinis yra pats skaniausias, bet pistacijų, mano nuostabai, jam visiškai nenusileido. Patiekus tokį desertą ant stalo, Tai dieviško skonio tiramisu. Visada galvojau, kad tradicinis yra pats skaniausias, bet pistacijų, mano nuostabai, jam visiškai nenusileido. Patiekus tokį desertą ant stalo, sėkmė yra garantuota. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų maskarponės sūrio
30 vienetų biskvitinių pirštelių (apie)
4 vienetai kiaušinių (didesnių arba 5 mažų)
130 gramų cukraus
100 gramų pistacijų pasta (nesaldintos natūralios)
1 žiupsnelis druskos
Mirkymui:
1 stiklinė kavos (stiprios, atvėsintos)
2 šaukštai amareto (arba brendžio, romo)
Viršui:
pagal poreikį braškių
2 saujelės pistacijų (nesūdytų, kepintų, smulkintų branduolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių tynius atskirkite nuo baltymų. Trynius su cukrumi statykite virš puodo su silpnai verdančiu vandeniu, kad indas neliestų vandens ir plakite šluotele iki labai tirštos masės (kaip „Gogel mogel“). Tryniai sutirštės, masė pabals. Tik nekaitinkite per ilgai, kad nesutrauktų. Palikite šiek tiek atvėsti. Jei nekaitinsite, irgi pavyks. Aš anksčiau trynių nešildydavau.
2.
Į trynius per kelis kartus šluotele įmaišykite maskarponės sūrį iki vientisos masės.
3.
Pistacijų pastą gerai išmaišykite, kad būtų vientisa. Sudėkite į trynių ir maskarponės masę ir dar kartą išmaišykite.
4.
Išplakite baltymus su druska iki visiško standumo ir iš lėto, viena kryptimi silikonine mentele įmaišykite į kremą.
5.
Kavą sumaišykite su likeriu.
6.
Braškes supjaustykite griežinėliais.
7.
Sausainius horizontaliai iki pusės greitu judesiu merkite į kavą ir išdėliokite vieną šalia kito dideliame inde (naudojau 28x19 cm dydžio) arba atskiruose desertiniuose indeliuose. Turi nelikti tarpų tarp sausainių, tad, jei reikia, dalį jų palaužykite į kelias dalis. Sausainius dar šiek tiek pašlakstykite kava ir ant viršaus sutepkite pusę kremo. Ant viršaus tokia pat tvarka sudėkite mirkytus sausainius ir kremą. Išdėliokite griežinėliais pjaustytas braškes ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis. Palaikykite šaldytuve bent 8 valandas ar per naktį.
Patarimai:
Rekomenduoju jam naudoti nesaldintą pistacijų pastą. Jei naudotumėte saldintą, reguliuokite cukraus kiekį.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital