Pistacijų ledai

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Pistacijų ledai
Autorius apie receptą: Kol viską gaminau, net neįsivaizdavau galutinio rezultato - sūrių pistacijų ir saldumo derinio. Bet sustingę ledai pasirodė esą tikrai fantastiški... Derinys puikus! Skonio Kol viską gaminau, net neįsivaizdavau galutinio rezultato - sūrių pistacijų ir saldumo derinio. Bet sustingę ledai pasirodė esą tikrai fantastiški... Derinys puikus! Skonio negaliu žodžiais apibūdinti - šių ledų reikia tiesiog paragauti (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
450 gramų grietinėlės, 35% riebumo
240 mililitrų pieno
130 gramų cukraus
120 gramų pistacijų (kepintos ir sūdytos, išgliaudytos )
6 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio migdolų ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
90 gr. pistacijų sumalame blenderiu iki mažų gabaliukų (nemalkite iki miltelių konsistencijos).
2.
Į puodą pilame pusę grietinėlės, pieną, cukrų, ir viską pakaitiname, kol ištirps cukrus. Suberiame smulkintas pistacijas, uždengiame puodą ir paliekame 30 minučių pastovėti.
3.
Perkošiame šį mišinį per sietelį, stipriai trindami tirščius šaukštu, kad persikoštų kuo daugiau skysčio.
4.
Atskirame inde šluotele išplakame trynius.
5.
Į trynius plona srovele, maišydami, supilame šiltą pieno mišinį.
6.
Pilame viską atgal į puodą, ir ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami (braukdami šaukštu per dugną), kaitiname, kol masė sutirštės maždaug iki kisieliaus konsistencijos (apie 12-15 minučių). Labai svarbu, kad ugnis nebūtų per karšta, nes suvirs kiaušiniai.
7.
Galiausiai supilame migdolų esenciją ir vanilinį cukrų.
8.
Į dubenį, kuriame šaldysime ledus, supilame likusią grietinėlę. Į ją perkošiame pieno-kiaušinių mišinį.
9.
Indą atvėsiname ir dedame į šaldymo kamerą.
10.
Kas 30 minučių 3 - 4 kartus išplakame viską mikseriu.
11.
Paskutinį kartą išplakę įdedame likusių nemaltų pistacijų (jei norite, galite sudėti ir sietelyje likusias maltas pistacijas), perpilame į indą, kuriame laikysime ledus.
12.
Paliekame stingti per naktį. Skanaus :)
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital