Pilno grūdo miltų pyragas su aguonomis

AUTORIUS:
Gabrielė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Pilno grūdo miltų pyragas su aguonomis
Autorius apie receptą: Itin paprastai pagaminamas, trupus, sotus ir jaukus pyragas. Norint, kad pyragas nebūtų sausas, prie jo siūlau plaktos grietinėlės. Puikus receptas norintiems pakeisti įprastus Itin paprastai pagaminamas, trupus, sotus ir jaukus pyragas. Norint, kad pyragas nebūtų sausas, prie jo siūlau plaktos grietinėlės. Puikus receptas norintiems pakeisti įprastus baltus miltus į pilno grūdo! http://www.laimesnamai.lt/index.php/receptai/saldumynai/196-pilno-grudo-miltu-pyragas (...daugiau) Gabrielė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų kvietinių miltų (arba ruginių pilno grūdo miltų)
500 mililitrų pieno
300 gramų cukraus
150 gramų sviesto
150 gramų aguonų
150 gramų kokoso drožlių
120 gramų migdolų
1 šaukštas cinamono
1.5 šaukštelio sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Suberkite aguonas į kelis kartus perlenktą marlę ir pakiškite po vandeniu, jog nusiplautų.
2.
Susmulkinkite migdolus elektriniu trintuvu arba peiliu (nebūtina smulkinti iki miltų, galite palikti ir stambesnių gabaliukų).
3.
Į didelį indą sudėkite miltus, sodą, cinamoną, kokoso drožles ir migdolus, išmaišykite.
4.
Į kitą didelį indą sudėkite likusius ingredientus (aguonas, cukrų, sviestą ir pieną). Juos išmaišę, sudėkite į pirmąjį indą ir vėl gerai sumaišykite.
5.
Gautą tešlą supilkite į skardą (man puikiai tiko 26,5 x 22,5 cm), pateptą riebalais. Viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
6.
Kepkite 5 0min. iki 180º C įkaitintoje orkaitėje. Jei po 50 min. į pyragą įkišus dantų krapštuką jis apsivolioja tešla - kepkite dar 10 min. Skanaus!
AUTORIUS: Gabrielė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lola
2021-10-08 20:58
Labai patiko, jaukus pyragas, labai tinka kai už lango jau šaltesni orai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital