Autorius apie receptą:
Dar viena labai įdomi skonių kombinacija jūsų dėmesiui. Ypač jei jau randate agurkų-peraugėlių. Seniai marinuojame agurkus ir pomidorus su garstyčiomis, įvairiais lapais,
Dar viena labai įdomi skonių kombinacija jūsų dėmesiui. Ypač jei jau randate agurkų-peraugėlių. Seniai marinuojame agurkus ir pomidorus su garstyčiomis, įvairiais lapais, česnakų ir krapų kotais, rodosi ką dar besugalvosi. Nesiplėsiu aprašant gautą marinuotų agurkų skonį, tai tiesiog nepakartojamai trašku, gaivu, saikingai aštru…
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
agurkų
(pjaustytų)
500 gramų
cukraus
1 stiklinė
acto
1 galva
česnako
8 šaukštai
aliejaus
2 šaukštai
druskos
2 šaukštai
krienų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Didelius agurkus nulupu, pjaunu per pusę, išimu sėklas ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Juos pasveriu, sukrečiu į puodą.
2.
Agurkus užberiu druska ir palieku 4 - 6 h, kad išsiskirtų sultys. Atskiram inde sumaišau cukrų, aliejų ir actą, ant agurkų smulkia tarka sutarkuoju česnakus, dedu krienus ir užpilu sumaišyta mase. 12 h lai pastovi, dažniausiai palieku nakčiai. Ryte dideliu šaukštu išmaišau masę ir sudedu agurkų gabaliukus į stipriai iškaitintus stiklainius, užpilu skysčiu iš puodo. Užsuku verdančiu vandeniu nulikytu dangteliu ir dedu žemyn galva valandai kitai. Viskas.
3.
Ragavome su švelnia grilio paukštiena, dėjau ant duonos, pateptos kepenine. Skanu…