Pikantiški sausainėliai su parmezanu

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Pikantiški sausainėliai su parmezanu
Pikantiški sausainėliai su parmezanu
Pikantiški sausainėliai su parmezanu
Pikantiški sausainėliai su parmezanu
Autorius apie receptą: Kai oras už lango nevilioja ilgas valandas stoviniuoti prie puodų, labai mėgstu tokius receptus, kur puikus rezultatas pasiekiamas greitai, be didelio vargo ir panaudojant vos kelis Kai oras už lango nevilioja ilgas valandas stoviniuoti prie puodų, labai mėgstu tokius receptus, kur puikus rezultatas pasiekiamas greitai, be didelio vargo ir panaudojant vos kelis gerai pažįstamus ingredientus. Tik, aišku, tokiais atvejais tie ingredientai turi būti itin aukštos kokybės. Visi, kas ragavo, gyrė ir prašė pakartoti. Ir ne veltui – šis trapios sviestinės tešlos, gardaus sūrio, kvapnių rozmarinų bei čiobrelių combo tiesiog tobulai tinka. O dar ir atrodo taip, kad stalo nuotraukos iškart tampa instagramiškesnės. (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
100 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
80 gramų parmezano sūrio (smulkiai tarkuoto)
75 gramai sviesto (šalto, pjaustyto kubeliais)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
0.5 šaukštelio rozmarino
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas čiobrelių (šviežio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.
2.
Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus, sūrį. Pridedame sviestą ir rankomis viską išminkome iki vientisos masės.
3.
Suformuojame 12 apvalių plokščių sausainėlių: man patogiausia iš tešlos padaryti dešrą, ją apie 20 min. palaikyti šaldytuve, o tuomet peiliu supjaustyti vienodomis riekelėmis, ir, jei reikia, papildomai paformuoti rankomis.
4.
Sausainius dėliojame ant kepimo skardos. Aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome čiobreliu ir kepame apie 14 min – kol taps gražiai auksiniai.
5.
Valgome iškart ar laikome sandariame indelyje šaldytuve.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital