Pikantiški kalafiorų "sparneliai"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Žiedinių kopūstų kalafiorų sparneliai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Žiedinių kopūstų kalafiorų sparneliai
Žiedinių kopūstų kalafiorų sparneliai
Žiedinių kopūstų kalafiorų sparneliai
Žiedinių kopūstų kalafiorų sparneliai
Žiedinių kopūstų kalafiorų sparneliai
Autorius apie receptą: Ryškaus skonio, švelnios tekstūros žiedinių kopūstų kąsneliai. Užsienyje jie mėgstami vadinti vegetariškai "sparneliais", nes iškepti iš išvaizdos išties primena Ryškaus skonio, švelnios tekstūros žiedinių kopūstų kąsneliai. Užsienyje jie mėgstami vadinti vegetariškai "sparneliais", nes iškepti iš išvaizdos išties primena vištienos gabalėlius, o ir valgant tekstūra šiek tiek primena vištieną. Užkandėlė tiks ir vegetarams, o veganai, pieną tešloje gali keisti vandeniu ar augaliniu pienu. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
1 vienetas žiedinių kopūstų (nupjausčius lapus ir kotą apie 1.1 kg)
Tešlai:
400 mililitrų pieno
220 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
Padažui:
140 gramų sviesto
4 šaukšteliai tabasko padažo (arba aitriosios paprikos miltelių apie 2 šaukštelius ar pagal skonį)
2 šaukšteliai vorčesterio padažo
2 šaukšteliai obuolių acto (jei naudosite ne Tabasko)
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žiedinį kopūstą supjaustyti norimo dydžio žiedynais. Mums, pjaustant vidutinio dydžio žiedynais, jų pavyko 16 vnt. vidutinio dydžio.
2.
Pieną išmaišyti su druska, pipirais, česnaku, miltais, iki vientisos masės. Tešla bus gana tiršta, kaip storiems blyneliams kepti.
3.
Kiekvieną žiedyną merkti į tešlą, apversti, kad pasidengtų iš visų pusių, nupurtyti tešlos perteklių ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą taip, kad tarpusavyje nesiliestų.
4.
Kepti iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas iš apačios + vėjelis) 10 minučių. Apversti, kepti dar 5 - 10 minučių, kol šiek tiek apskrus ir paruduos.
5.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, pilti Vorčesterio padažą, actą (jei naudojate ne tabasco), berti kitus prieskonius, išmaišyti. Paragauti, ar užtenka aitrumo (sumaišius su žiediniu kopūstu aitrumas jausis silpniau).
6.
Žiedinio kopūsto gabalėlius išimti iš orkaitės, apvolioti padaže. Sudėti atgal į skardą. Kepti dar 10 minučių. Jei padažas sunkiai "kimba" prie gabalėlių, galima kepimo eigoje dar palaistyti sviesto mišiniu.
7.
Prieš ragaujant palikti 5 - 10 minučių pravėsti. Skanu su graikišku jogurtu, pagardintu citrinos sultimis ir pipirais, taip pat riebesniais majonezo padažais.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital