Pikantiškas varškės pyragas su špinatais ir pievagrybiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Nesaldus varškės pyragas su špinatais
Autorius apie receptą: Sluoksniuota tešla tampa puikiu pagrindu šiam pikantiškam varškės pyragui. Užtenka pridėti šiek tiek špinatų, svogūno, pievagrybių ir Jus gali palaikyti tikru virtuvės Sluoksniuota tešla tampa puikiu pagrindu šiam pikantiškam varškės pyragui. Užtenka pridėti šiek tiek špinatų, svogūno, pievagrybių ir Jus gali palaikyti tikru virtuvės meistru. Jei rinksitės drėgnesnę ir/ar liesesnę varškę, iškepus pyragą viduje gali likti šiek tiek skysčio, tačiau nesijaudinkite – pyragui auštant skystis susigers.
(...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų varškės
350 gramų sluoksniuotos tešlos
3 vienetai kiaušinių
200 gramų špinatų
150 gramų pievagrybių
0.5 vieneto svogūnų
1 sauja anakardžių riešutų (nebūtina)
1 sauja svogūnų laiškų (arba skiltelė česnako)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
0.5 vieneto kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2.
Smulkiai supjaustykite pievagrybius, svogūną bei špinatus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūnus su pievagrybiais iki suminkštės. Sudėkite špinatus ir dar kelias minutes pakepinkite. Pasūdykite 1/4 arb. š. druskos ir įberkite žiupsnelį pipirų. Palikite atvėsti.
3.
Susmulkinkite anakardžius bei svogūno laiškus/česnaką. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius bei špinatų mišinį. Suberkite anakardžius, svogūno laiškus/česnaką bei 1/4 arb. š. druskos, arba pagal skonį. Gerai išmaišykite.
4.
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiakampį, didesnį nei Jūsų kepimo forma. Turėtų būti pakankamai didelis, kad tešla uždengtų ir pyrago viršų. Aliejumi arba sviestu patepkite kepimo formą (naudojau 20 cm x 15 cm dydžio) ir atsargiai į ją perkelkite sluoksniuotą tešlą. Į vidų supilkite varškės masę, o tešlos kraštais uždenkite pyragą, palikdami nedidelę skylutę viršuje, skysčio pertekliui išgaruoti. Pyrago viršų subadykite šakute.
5.
Kepkite 30 minučių, tuomet pyrago viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių.
6.
Išėmę iš orkaitės palikite pravėsti. Patiekite su šviežiais salotų lapeliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital