Pikantiškas varškės pyragas su šonine

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pikantiškas varškės pyragas su šonine
Pikantiškas varškės pyragas su šonine
Pikantiškas varškės pyragas su šonine
Autorius apie receptą: Savaitgalį gaminau pikantišką varškės pyragą. Šio pyrago recepto autorė Neringa Zeleniūtė. Pagal jos receptą, pyragą gamino ir dukra su anūkyte. Man jis pasirodė ir Savaitgalį gaminau pikantišką varškės pyragą. Šio pyrago recepto autorė Neringa Zeleniūtė. Pagal jos receptą, pyragą gamino ir dukra su anūkyte. Man jis pasirodė ir gardus, ir gražus, todėl nekantravau šio pyrago receptą išbandyti ir aš. Taigi, pikantiškas pyragas dabar jūsų vertinimui. Pyragas išties iškepė gardus, tiesiog "Karališkas", taip jį pavadino dukra. O dabar prie recepto. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
540 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
150 mililitrų grietinėlės (30 % riebumo)
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
7 vienetai vyšninių pomidorų (didesnių arba 9 mažesnių)
15 vienetų žaliųjų alyvuogių (arba juodųjų, apytikriai)
4 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje, didesnių arba 5 mažesnių)
1 skiltelė česnako (didesnės arba 2 mažesnių)
0.5 šaukštelio druskos
pagal skonį prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti gabaliukais.
2.
Į dubenį suberti miltus, sudėti sviestą, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską ir kepimo miltelius ir išmaišyti. Gerai išminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.
3.
Įdarui į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinius, supilti grietinėlę ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Nedideliais gabaliukais supjaustyti šoninę, saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuoges. Sudėti į dubenį su varškės mase. Įspausti česnako, pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis, druska ir išmaišyti.
5.
Ant kepimo popieriaus lapo dėti atšaldytą tešlą, uždengti kitu kepimo popieriaus lapu ir iškočioti tešlą. Lakštą su kepimo popieriumi perkelti į kepimo formą (naudojau 23 cm skersmens) su nusegamais kraštais. Tešlą paskirstyti ne tik ant dugno, bet ir šonų, kad būtų dailūs kraštai. Tuomet supilti varškės įdarą, sudėti vyšninius pomidorus ir šiek tiek įspausti.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 1 valandą. Kai iškeps, atvėsinti ir tik tuomet pjaustyti.
Patarimai:
Originaliame recepte į varškės masę dedasi tik šoninė, bet man norėjosi daugiau pikantiškumo, todėl įdėjau kelis ingredientus pagal savo skonį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ausra
2024-01-21 09:17
Įdarui dejau 5 kiaušinius ir dar 100 g fermentinio sūrio. Skanu, ačiū. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital