Pikantiškas pyragas su lašiša ir porais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Pikantiškas pyragas su lašiša ir porais
Pikantiškas pyragas su lašiša ir porais
Pikantiškas pyragas su lašiša ir porais
Pikantiškas pyragas su lašiša ir porais
Autorius apie receptą: Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pikantiškas ir nenuobodus. Puikus variantas neštis piknikui į gamtą. Receptą radau knygoje Beata Nicholson „Beatos virtuvė: kepinių Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pikantiškas ir nenuobodus. Puikus variantas neštis piknikui į gamtą. Receptą radau knygoje Beata Nicholson „Beatos virtuvė: kepinių knyga“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (labai šalto)
4 šaukštai vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 vienetas poro
150 gramų sūdytos lašišos (arba rūkytos)
150 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
40 gramų sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 sauja krapų (smulkintų)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasiruošiame tešlą. Į dubenį suberiame miltus. Burokine tarką sutarkuojame sviestą, vis padažydami į miltus. Įberiame druskos ir pirštais patriname, kad visas sviestas apsiveltų miltais. Peiliu maišydami miltus, apšlakstome vandeniu. Tešlą surenkame į gumulą, jei atrodo labai sausa, įpilame dar šlakelį vandens. Tešlą dedame 15 min į šaldytuvą.
2.
Tešlą iškočiojame. Įsitiesiame ją į 24 cm skersmens kepimo formą, suformuodami tešlos kraštus. Dedame vėl 30 minį šaldytuvą.
3.
Pasiruoškite balastą: aš turiu specialius keramikinius akmenėlius, bet drąsiai galite naudoti pupeles, žirnius ar kt. Pyrago formą išimame iš šaldytuvo. Įtiesiame kepimo popieriaus ir sudedame balastą. To reikia tam, kad kepant, pyrago tešla neiškiltų ir neišsipūstų, nes mums reikia suformuoti krepšelį, į kurį pilsime įdarą.
4.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Po to balastą išimame ir kepame dar 10 min.
5.
Pasiruošiame įdarą. Porus supjaustome žiedais ir pakepiname svieste, kol jie suminkštės.
6.
Kiaušinius paplakame šakute. Įmaišome garstyčias, pieną, grietinę, smulkinus krapus. Masę gerai išmaišome.
7.
Lašišą supjaustome nedideliais gabalėliais.
8.
Ant iškepusio pyrago dugno dedame keptus porus, lašišos gabalėlius ir užpilame pieno, kiaušinių ir garstyčių plakiniu.
9.
Kepame iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min, kol viršus sutvirtės. Atvėsiname. Ragaujame.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital