Pikantiškas keksas su lašiša ir špinatais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Pikantiškas keksas su lašiša ir špinatais
Autorius apie receptą: Dalinuosi beprotiškai skaniu patiekalu. Mums jis labai patiko. Dalinuosi beprotiškai skaniu patiekalu. Mums jis labai patiko. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų lašišos filė (šviežios)
3 vienetai kiaušinių (didelių)
200 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno (šilto)
80 gramų sūrio (mėgstamo, smulkia tarka tarkuoto)
60 gramų špinatų (apytikriai)
30 gramų sviesto (ištirpinto)
10 gramų šlapių mielių (arba 3 g sausų)
0.5 šaukštelio cukraus (nubraukto)
pagal skonį druskos
Aptepimui:
pagal poreikį sviesto (minkšto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį pilti pieną, berti cukrų, dėti mieles, sumaišyti. Palikti pastovėti šiltoje vietoje apie 15 - 20 minučių.
2.
Į dubenį su mielėmis įmušti kiaušinius, įpilti sviestą ir gerai išmaišyti, tuomet suberti miltus, druską ir dar kartą išmaišyti.
3.
Lašišą supjaustyti gabaliukais.
4.
Į dubenį su paruošta tešla suberti sūrį, sudėti lašišos gabaliukus, špinatus ir atsargiai permaišyti.
5.
Kekso kepimo formą (naudojau 24 cm ilgio) iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, sudėti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus į keksą ir ištraukus, smeigtukas turi likti švarus.
6.
Iškepusį keksą palikti iki kol visiškai atvės, o tuomet pjaustyti ir mėgautis.
Patarimai:
Naudojau 24 cm ilgio kekso kepimo formą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Agnė
2020-12-15 23:30
O lašiša gali būti sūdyta ar rūkyta? ATSAKYTI
Raimonda
2020-12-16 11:56
Galima ir sūdytą ar šaltai rūkytą :) ATSAKYTI
Agnė
2020-12-16 20:17
Ačiū, bandysim ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital