Pikantiškas kaukazinių slyvučių padažas žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Slyvų slyvučių padažas žiemai
Slyvų slyvučių padažas žiemai
Slyvų slyvučių padažas žiemai
Slyvų slyvučių padažas žiemai
Autorius apie receptą: Šis padažas saldžiarūgštis, aštrokas, dailiai atrodantis. Jis labai tinka prie mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalų ar sriuboms gardinti. Cukraus ir druskos kiekį galite Šis padažas saldžiarūgštis, aštrokas, dailiai atrodantis. Jis labai tinka prie mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalų ar sriuboms gardinti. Cukraus ir druskos kiekį galite koreguoti pagal savo skonį. Kuo labiau prinokusios slyvutės, tuo mažiau reikės cukraus. Į padažą taip pat galima įdėti ir medaus. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai kaukazinių slyvučių (be kauliukų)
2 kilogramai pomidorų
1.5 kilogramo cukraus (dėti pagal skonį)
500 gramų česnako
4 vienetai žaliosios paprikos
6 vienetai aitriųjų pipirų
3 šaukštai druskos (dėti pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Slyvaites nuplauti, pakaitinti, pertrinti per sietą, atskirti kauliukus.
2.
Pomidorus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu, po to - šaltu, tada nulupti odelę ir supjaustyti.
3.
Paruoštas slyvaites ir pomidorus sutrinti blenderiu, sukrėsti į didelį puodą, maišant užvirinti, sumažinti ugnį ir virti apie 20 min.
4.
Tada suberti cukrų (aš ragavau, man vis buvo labai rūgštu, todėl sudėjau apie 2 kg), druską. Sudėti susmulkintas čili pipiriukų ankštis, mažais kubeliais pjaustytas paprikas, pabaigoje sukrėsti sukapotus česnakus. Virti, nuolat pamaišant, apie 20 min.
5.
Karštą padažą supilti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Iš visos normos man išėjo ~7 l padažo.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rasa
2020-08-29 20:19
O ar tikrai 500 g česnako? ATSAKYTI
Leonida
2020-08-31 10:16
Taip, 6 - 8 česnako galvutės :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital