Pikantiškas cukinijų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Pikantiškas cukinijų pyragas
Pikantiškas cukinijų pyragas
Pikantiškas cukinijų pyragas
Pikantiškas cukinijų pyragas
Autorius apie receptą: Cukinijos yra viena iš mano labai pamėgtų vasaros daržovių ir aš jas mėgstu visokiomis formomis. Šį pyragą galite valgyti dar šiltą su salotomis arba atvėsinti ir patiekti Cukinijos yra viena iš mano labai pamėgtų vasaros daržovių ir aš jas mėgstu visokiomis formomis. Šį pyragą galite valgyti dar šiltą su salotomis arba atvėsinti ir patiekti kaip užkandį. Tiesa, jeigu norite jį supjaustyti dailiais gabaliukais, leiskite jam visiškai atvėsti, labai gerai atšalti, kitaip jis nebus toks kompaktiškas ir kampukai nebus labai dailūs. Jeigu norite, kad jis gražiai atrodytų, bet vigi norite juo mėgautis šiltu, tada atvėsinkite jį šaldytuve, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais sudėkite į molinę lėkštę ir tada vėl juos pašildykite, maždaug 100 C° orkaitėje, 10-15 minučių. Nebijokite, lėkštei turėtų niekas neatsitikti. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai cukinijų (apie 800 gr)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
80 gramų miltų
25 gramai sviesto (tirpinto)
3 šaukštai kietojo sūrio (tarkuoto)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio malto kumino (kario arba smulkintos mėtos)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite 200° C
2.
Didesniame puode sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, kumino miltelius.
3.
Kiaušinius lengvai išplakite šakute ir sumaišykite su miltų mišiniu, supilkite tirpintą sviestą ir pieną.
4.
Cukinijas supjaustykite labai plonais griežinėliais, tam geriausiai tiks mandolinos pjaustyklė. Po truputį dėkite cukinijų griežinėlius į tešlą ir atsargiai sumaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų tešla. Kvadratinę kepimo formą, (25cm-25cm, arba panašią) išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą cukinijų tešlą, išlyginkite šaukštu, kad cukinijos gražiai sugultų ir apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.
5.
Kepkite įkaitusioje orkaite apie 45min., kol paviršius parusvės ir sukietės. Mėgaukitės lengvai šiltu arba šaltu. Man labai patinka su jogurtiniu padažu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Loreta
2023-09-16 14:41
Ką tik išsikepti. Neįmanoma, kad atrodytų, kaip foto. Apskrudusi košė gavosi. Tik gerai, kad skonis buvo geras. Jau svečiui tai nepasiūlys. Nuotrauka tikrai ne to, ir net ne cukijinijų apkepo, kur turinį reikia sumaišyti su tešla. Ten ji atsargiai sudėliota atrodo.
Jei labai mėgstate cukinijas - bandykite. ATSAKYTI
apkepas
2018-12-02 14:26
Taip gražiai atrodo cukinijų pyragas! Niekas nebandė kepti? Pasidalintų įspūdžiais. Nes tas kietasis sūris... Labai jau daug klausimų kelia. Gal kokį kitą arba išvis be jo galima? ATSAKYTI
Patarėja
2018-12-03 09:08
Jei nemėgstate kietojo sūrio, šiam pyragui galima naudoti ir paprastą fermentinį - bus skanu ir su juo :) ATSAKYTI
Regina
2019-08-20 07:45
Kepiau be sūrio. Gavosi gerai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital