Pikantiškai įdaryti eklerai pagal Loretą

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pikantiškai įdaryti eklerai pagal Loretą
Autorius apie receptą: Paruošti lengviau nei atrodo, o kaip skanu ragauti. Labai tinka tiekti ir ant šventinio stalo. Paruošti lengviau nei atrodo, o kaip skanu ragauti. Labai tinka tiekti ir ant šventinio stalo. Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
250 mililitrų vandens
180 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
70 gramų fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo (apytikriai)
1 pundelis krapų
2 skiltelės česnako
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į storadugnį puodą supilti vandenį, dėti sviestą ir maišant kaitinti ant vidutinės ugnies iki kol užvirs ir sviestas ištirps, tuomet įberti druskos, pamažinti temperatūrą ir vis maišant įsijoti miltus, maišyti apie 1 - 2 minutes iki kol masė atšoks nuo sienelių. Tuomet paruoštą masę atidėti 5 - 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų, ji neturi būti labai karšta, o tik šilta.
2.
Į puodą su paruošta tešla mušti po vieną kiaušinį vis kruopščiai išmaišant. Tešla gali sušokti į gumuliukus, tačiau maišant konsistencija atsistatys, galima maišyti mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu plakant mažiausiu greičiu.
3.
Į konditerinį maišelį sudėti paruoštą tešlą.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir išspausti 1.5 - 2 pločio ir 10 - 12 cm ilgio eklerus, paliekant didesnius, maždaug 6 cm tarpus, nes kepdami jie pakyla apie 3 kartus.
5.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
6.
Kiaušinius ir sūrį sutarkuoti smulkia tarka, krapus susmulkinti, suberti į dubenį, įdėti majonezo, pabarstyti druska, pipirais, įspausti česnako ir gerai išmaišyti.
7.
Eklerus perpjauti pusiau, bet neperpjauti iki galo ir įdėti paruošto įdaro.
Patarimai:
Daugiau apie eklerų kepimą pasiskaityti galima čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital