Pievagrybių žiuljenas duonos kepale

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Pievagrybių žiuljenas duonos kepale
Autorius apie receptą: Kai už lango lyja, šalta ir niūru, kaip niekad norisi namie jaukumo ir šilumos, o tam reikia tiesiog mylimų žmonių šalia ir skanių, šiltų, sočių pietų ant stalo...
Šią
Kai už lango lyja, šalta ir niūru, kaip niekad norisi namie jaukumo ir šilumos, o tam reikia tiesiog mylimų žmonių šalia ir skanių, šiltų, sočių pietų ant stalo...
Šią drėgną ir šaltą vėlyvo rudens dieną ant pietų stalo garuoja pievagrybių žiuljenas duonos kepale. Receptą radau žurnale "Ruoškime kartu" 2022 spalis-lapkritis.
(...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas duonos (kepalo)
150 gramų rudųjų pievagrybių
100 gramų vištų šlaunelių (mėsos)
100 gramų grietinės (riebios)
1 vienetas svogūnų
50 gramų camembert sūrio
50 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
20 gramų sviesto
1 šaukštelis kvietinių miltų
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį džiovintų čiobrelių
pagal skonį maltų kmynų
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Camembert sūrį supjaustykite riekutėmis.
2.
Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir berkite į pakaitintą sausą keptuvę. Skrudinkite, kartais pamaišant, kol išgaruos skystis. Į keptuvę pilkite šaukštą aliejaus, dėkite sviestą ir suberkite supjaustytus svogūnus. Kai svogūnai pagels, berkite čiobrelių, kmynų, druskos ir pakaitinkite dar kelias minutes. Dėkite į keptuvę smulkintą vištieną, berkite česnakų, pipirų. Pabalusią mėsą pabarstykite miltais, dar minutę pakepinkite, dėkite suraikytą sūrį camembert, krėskite grietinę ir kaitinkite, kol sūris išsilydys.
3.
Nupjaukite duonos kepalo viršų ir išgremžkite minkštimą. Dėkite į duonos vidų vištienos ir pievagrybių įdarą, kepalą dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje režimu viršus+apačia apie 10 min, vėliau pakeiskite kepimo programą į grilio ir kepkite dar apie 5 min.
5.
Papuošiau žiuljeną kepintais pievagrybiais ir žalumynais.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital