Pieno kremas su džiovintomis uogomis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Pieno kremas su džiovintomis uogomis
Pieno kremas su džiovintomis uogomis
Pieno kremas su džiovintomis uogomis
Autorius apie receptą: Gaivus, greitai ir nesudėtingai paruošiamas pieno kremas su džiovintomis uogomis, kurios suteikia puikią rūgštelę. Gaivus, greitai ir nesudėtingai paruošiamas pieno kremas su džiovintomis uogomis, kurios suteikia puikią rūgštelę. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų pieno
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
50 gramų liofilizuotomis uogomis (naudojome “Supergarden")
3 vienetai želatinos lapelių (arba 7 g birios, žr. patarimus)
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Želatinos lapeliai išbrinkinami šaltame vandenyje.
2.
Pienas maišant užkaitinamas kartu su cukrumi (neužverdama).
3.
Nuimama nuo kaitros, dedama vanilė, dedami brinkinti želatinos lapeliai ir viskas išmaišoma.
4.
Paruoštas kremas išpilstomas į nedidelius indelius ir dedamas į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų (bet tik labai lengvai, sustingti neturi).
5.
Tiekiant ant viršaus užberiama šaltyje džiovintų uogų.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jei naudosite tirpią želatiną milteliais, jos nereikės brinkinti, ji ištirps karštame (bet ne verdančiame!) vandenyje. 1 šaukštui šios želatinos reikės 5-6 šaukštų vandens. Vadovaujantis ant pakelio nurodytomis instrukcijoms želatinos miltelius tereikia užbarstyti ant karšto vandens paviršiaus ir gerai išmaišyti, kad želatina ištirptų. Tuomet ištirpintą želatiną palikti pravėsti ir plona srovele, vis gerai plakant, įmaišyti į gaminį.
Jei naudosite želatiną grūdeliais, ją reikės pabrinkinti. Ją reikia pabarstyti ant šalto vandens ar kito skysčio paviršiaus. 1 šaukštui želatinos reikės apie 50-60 ml skysčio. Želatiną reikėtų barstyti žiupsneliais, labai svarbu, kad visas indelyje esančio vandens paviršius būtų padengtas želatina. Stambiais grūdeliais želatiną brinkinti reikėtų apie 10 minučių, o smulkesniais - užteks ir 5 minučių. Išbrinkusią želatiną reikia ištirpinti virš verdančio vandens garų, labai svarbu neleisti jai užvirti, taip pat galima ją pašildyti mikrobangų krosnelėje 25 - 40 sekundžių nustačius vidutiniškai aukštą galingumą (apie 600W). Želatina turi būti šilta, ją pirmiausia sumaišykite su dalimi stingdomo pagrindo, o tuomet mišinį po truputį, vis maišant supilkite į bendrą gaminį.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital