Piemenų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Piemenų pyragas
Piemenų pyragas
Piemenų pyragas
Autorius apie receptą: Kai už lango siaučia vėjai ir lyja lietus, jungiu orkaitę ir gaminu šildantį maistą. Troškiniai visada ima viršų, nes tai jaukumas namuose. Šiandien šeimai pirmą kartą Kai už lango siaučia vėjai ir lyja lietus, jungiu orkaitę ir gaminu šildantį maistą. Troškiniai visada ima viršų, nes tai jaukumas namuose. Šiandien šeimai pirmą kartą pasiryžau pagaminti piemenų pyragą. Ir galvoju kodėl jo negaminau anksčiau? Receptą radau Beata Nicholson knygoje „Beatos virtuvė“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų jautienos faršo
400 mililitrų jautienos sultinio (arba vandens)
4 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai vorčesterio padažo
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas balzaminio acto
2 skiltelės česnako
1 vienetas lauro lapų
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
Viršui:
10 vienetų bulvių
30 gramų sviesto
1 šlakelis pieno
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas griežinėliais.
2.
Aliejuje pakepiname svogūną. Jam suminkštėjus sudedame jautienos faršą. Kepiname, kol gražiai apskrus. Sudedame morkas, lauro lapą, česnakus, beriame čiobrelį, druską ir pipirus. Patroškiname apie 10 min. Supilame padažus, actą, pomidorų tyrę, sultinį arba vandenį ir triuškiname apie 0,5 val., kol skystis nugaruos, o mėsa ir daržovės suminkštės.
3.
Bulves nuskutame ir išverdame su druska. Sugrūdame. Įmaišome sviestą ir pieną.
4.
Troškintą mėsą dedame į kepimo indą. Ant viršaus paskirstome bulvių košę. Šakute gražiai „pašiaušiame“ viršų, kad atrodytų gražiau.
5.
Pyragą kepame 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min.
Patarimai:
Jeigu jums paruošto pyrago yra per daug. Darykite jį dvejuose kepimo induose ir užšaldykite. Kitą kart prireiks tik iškepti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital