Piemenėlių pyragas su jautiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Piemenėlių pyragas su jautiena
Piemenėlių pyragas su jautiena
Piemenėlių pyragas su jautiena
Autorius apie receptą: Piemenėlių pyragas su jautiena (angl. Cottage pie) yra originalaus piemenėlių pyrago su aviena (angl. Shepherd's pie) variacija. Troškintos jautienos sluoksnį dengia bulvių Piemenėlių pyragas su jautiena (angl. Cottage pie) yra originalaus piemenėlių pyrago su aviena (angl. Shepherd's pie) variacija. Troškintos jautienos sluoksnį dengia bulvių košė. Gana paprastą apkepą į kitą lygį pakelia į bulvių košę įmaišytas čederio sūris, tad siūlau jo nepraleisti. (...daugiau) Vaiva Gasionytė, Snapping snack
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų maltos jautienos
500 mililitrų jautienos sultinio
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas salierų stiebų
1 sauja žaliųjų žirnelių (šaldytų)
3 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai vorčesterio padažo
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Viršui:
800 gramų bulvių
100 mililitrų pieno
100 gramų čederio sūrio (baltojo, tarkuoto)
15 gramų sviesto
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
šiek tiek čiobrelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną, saliero stiebą ir morkas supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Įkaitiname didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepame jautieną.
3.
Mėsą išimame iš keptuvės, pilame dar šiek tiek aliejaus ir apie 15 min kepiname smulkintą svogūną, morkas ir salierą. Įtarkuojame česnaką, beriame miltus, dedame pomidorų pastos ir pakepame dar kelias minutes. Į keptuvę grąžiname jautieną. Pilame sultinį, Vorčesterio padažą, beriame druskos bei pipirų ir troškiname be dangčio apie 45 min. Baigiant troškintis, pridedame žirnelius.
4.
Paruošiame bulvių sluoksnį. Nuskutame ir išverdame bulves. Sutriname ir sumaišome su pienu, sviestu, tarkuotu čederiu, druska ir pipirais.
5.
Į kepimo indą dedame troškintą mėsą, o ant viršaus - bulvių sluoksnį. Nuotraukai bulvių košės kauburėlius formavau konditeriniu maišeliu, bet tai tikrai nebūtina, bulvių sluoksnį tolygiai paskleidžiame šaukštu.
6.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
7.
Papuošiame čiobrelio lapeliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital