Piemenėlių apkepas

AUTORIUS:
Edita Guščienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Piemenėlių apkepas
Piemenėlių apkepas
Piemenėlių apkepas
Autorius apie receptą: Šis apkepas man tarsi repeticija į vasarą. Kada lauke pietaujama ar vakarieniaujama. Pirmosios daržovės ir sultinga jautiena troškinta raudono vyno padaže. Šis apkepas man tarsi repeticija į vasarą. Kada lauke pietaujama ar vakarieniaujama. Pirmosios daržovės ir sultinga jautiena troškinta raudono vyno padaže. Edita Guščienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių
500 gramų jautienos faršo
300 mililitrų raudono vyno
100 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
50 gramų kvietinių miltų
40 mililitrų aliejaus
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morka
2 šakelės petražolių
2 vienetai čiobrelių šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Bulvėms:
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskuskite ir virkite pasūdytame vandenyje.
2.
Svogūnus nulupkite ir pasmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.
3.
Puode įkaitinkitetruputį aliejaus ir dėkite kepti faršą kartu su svogūnais, morkomis, pasmulkintomis petražolėmis ir čiobreliais. Faršą kepkite nuolat maišydami , kol išgaruos skistys.
4.
Tada į faršą supilkite vyną. Jei turite, galite įpilti ir jautienos sultinio šlakelį arba čiut vandens ir sauso sultinio kubelį. Mėsą paskaninkite druska, pipirais ir maišydami troškinkite apie 15 min.
5.
Kitame nedideliame puode išlydikite 50 g sviesto, berkite į jį miltus, išmaišykite ir šį mišinį po truputėlį pilkite į troškinama mėsą. Kai sutirštės, mėsos troškinį nuiimkite nuo ugnies.
6.
Kai bulvės išvirs, sugrūskite su pašildytu sviestu ir pienu.
7.
Vieni apkepą sluoksniuoja ir deda į apkepo apačią bulvių sluoksnį. Man labiau patinka į skardos vidų dėti mėsos sluoksnį, o ant viršaus bulvių sluoksnį.
8.
Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitje apie 20 min, kol apskrus viršus.
AUTORIUS: Edita Guščienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital