Picos suktinukai su vištiena ir sūriu

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Picos suktinukai su vištiena ir sūriu
Picos suktinukai su vištiena ir sūriu
Picos suktinukai su vištiena ir sūriu
Autorius apie receptą: Šie suktinukai - tarsi sveikesnis picos variantas. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, tad puikiai tiks ir kaip maistingas užkandis priešpiečių dėžutę. Šie suktinukai - tarsi sveikesnis picos variantas. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, tad puikiai tiks ir kaip maistingas užkandis priešpiečių dėžutę. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
400 gramų pilno grūdo miltų
350 gramų kefyro
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų vištienos blauzdelių (mėsos, be kaulų)
150 gramų pomidorų pastos (arba kokybiško pomidorų padažo)
100 gramų puskiečio sūrio (ar kitokio mėgstamo, gerai besilydančio)
šiek tiek prieskonių vištienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į kefyrą įmaišyti sodą, labai gerai išmaišyti. Palikti porą minučių pastovėti, kad soda nugestų.
2.
Į kefyrą mušti kiaušinį, dėti druską, cukrų, pilti aliejų ir gerai išmaišyti, kol bus vientisa konsistencija.
3.
Per sietelį įsijoti miltus. Viską išmaišyti ir užminkyti tešlą. Minkyti iki bus vientisa ir nebelips prie rankų. Jeigu gerai išminkius tešla atrodo lipnoka, įdėkite dar šiek tiek miltų, bet atsargiai - tešla turi nebūti kieta (jeigu taip nutiktų, įpilkite šiek tiek kefyro). Palikti tešlą pastovėti, kol ruošite įdarą.
4.
Vištieną įtrinti mėgstamais prieskoniais, o tada iškepti gražiai apkepant iš abiejų pusių. Aš vištieną paprastai kepu grilyje, bet tinka ir grilio keptuvė ar paprasta keptuvė.
5.
Iškepusią vištieną atvėsinti ir supjaustyti mažais gabalėliais.
6.
Sūrį sutarkuoti.
7.
Gnybti gabalą tešlos, suspausti ją į kamuolį, o tada iškočioti ploną blyną (daugmaž 15-20 cm skersmens ir 3-4 mm storio).
8.
Kiekvieną blyną užtepti pomidorų pasta, ant jos dėti pjaustytą vištieną. Ant blyno tolygiai paskirstyti tarkuotą sūrį.
9.
Suktinukus susukti. Suktinukų viršų dar galite patepti aliejumi arba lengvai paplaktu kiaušiniu.
10.
Šauti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15-20 minučių, kol gražiai paruduos.
11.
Iškepusius suktinukus perpjauti į keletą dalių.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Orkaitėje iškeptus suktinukus mes dar lengvai paskrudiname ant grilio, nes tas suteikia jiems dūmo kvapą, bet jeigu grilio neturite, visiškai pakaks ir orkaitės.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ilona
2019-09-08 14:54
Laidoje atrode tikrai skaniai, reikes pabandyti pagaminti. Aciu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital