Pica su svirpliais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Pica su svirpliais
Pica su svirpliais
Pica su svirpliais
Autorius apie receptą: Puikus būdas į savo gardžiuosius patiekalus integruoti svirplius. Naminę picą paruošti nėra sudėtinga, o šiek tiek ją paįvairinus ir paruošus kiek kitokią, maloniai Puikus būdas į savo gardžiuosius patiekalus integruoti svirplius. Naminę picą paruošti nėra sudėtinga, o šiek tiek ją paįvairinus ir paruošus kiek kitokią, maloniai nustebs kiekvienas paragavęs. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų (Semolina)
250 gramų vandens (šilto)
200 gramų grikių miltų
50 gramų alyvuogių aliejaus
25 gramai svirplių
4 gramai sausų mielių
pagal skonį druskos
Padažui:
250 gramų pomidorų (jaunų, mažų)
200 gramų balto vyno
100 gramų vandens
100 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų pomidorų pastos
20 gramų česnako
20 gramų rozmarino
pagal skonį druskos
Viršui:
200 gramų mocarela sūrio
200 gramų skilandžio
40 gramų sultenių (arba gražgarsčių)
40 gramų vynuoginių pomidorų
40 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų svirplių (skrudintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai sausus produktus gerai sumaišyti.
2.
Kavamale ar kitu smulkintuvu susmulkinti svirplius, suberti į dubenį. Pilti alyvuogių aliejų, vandenį. Tešlą gerai išminkyti.
3.
Formuojami rutuliukai po 200 g tešlos. Šiltai, kambario temperatūroje laikomi 6 valandas, tuomet dedami į šaldytuvą 6 valandoms.
4.
Padažui smulkinti česnakai ir rozmarinai gerai apskrudinami alyvuogių aliejuje. Sudedama pomidorų pasta ir kepinama 2 minutes.
5.
Sudedami per pusę pjaustyti pomidorai, pilamas vynas, vanduo. Troškinama 20-30 minučių, kol sutirštėja. Įberiama druska. Atvėsinama.
6.
Iš tešlos formuojamas pagrindas, ant kiekvieno tepama 100 g padažo. Dedamas plonai pjaustytas skilandis, smulkintas mocarelos sūris, svirpliai.
7.
Kepama įkaitintoje iki 300 C laipsnių temperatūros picos krosnelėje 90 sekundžių.
8.
Tiekiama su salotomis, pomidorais, pašlakstoma alyvuogių aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital