Pica lietuviškai

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Pica lietuviškai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 bulvės
Jautienos faršas
1 kiaušinis
Fermentinis sūris
1 pomidoras
2 svogūnai
4 šaukštai džiuvėsėlių arba rūpių miltų
0,5 citrinos
2 skiltelės česnako
Bazilikas
Druska
Ciberžolė
Juodieji pipirai
Kario prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Bulves sutarkuojame burokine tarka, tarkius nusunkiame, įmušame kiaušinį, sutarkuojame svogūno galvą, dedame miltus, beriame šaukštelį druskos, kario bei ciberžolės ir gerai išmaišome. Jei tešla per skysta, įdedame džiūvėsėlių ar miltų. Išklojame skardą folija, arba imame formą ir, patepę aliejumi, supilame tešlą į blyno formą (jei norima gauti užkandžio variantą dalintis su draugais, formuokite mažiukus blyniukus) ir pašauname į karštą orkaitę. Paruošiame jautienos faršą: apkepame faršą, įdedame įvairių prieskonių pagal skonį - druskos, mairūno, kardamono, susmulkinam svogūną, česnako galvutes ir smulkiai sukapoję pomidorą be odelės ( arba galima naudoti pomidorų padažo keturis didelius šaukštus), viską sudedame į faršą bei patroškiname. Pabaigoje išspaudžiame pusę citrinos. Troškiname/kepame faršo masę tol, kol išgaruoja skystis ir masė virsta apskrudus. Tada masę dedame ant šiek tiek pakepusio bulvių blyno, beriame tris gerus šaukštus baziliko, užpilame grietinės, beriame druskos, prieskonių ir užklojame sūriu. Pakepame karštoje orkaitėje dar apie 15 minučių. Baigiant kepti, ant viršaus pabarstykime baziliku bei pašlakstykime šiek tiek pomidorų padažu. Tirpsta burnoj ir išgaruoja kol dar šiltas.
Skanu su šviežiais agurkėliais ir grietine.
AUTORIUS: Simona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Monika
2017-12-12 18:49
Neparasyta kokį kiekį pilti grietinės ATSAKYTI
Ilona
2010-08-25 11:30
bandysiu, žiūrėsiu, kas gausis ATSAKYTI
Simona
2010-08-24 16:43
mano vyrui turetu patikti :) yra ir mesos ir bulviu :))) ATSAKYTI
Siga
2010-08-24 15:43
tai jau tikrai, tikras lietuviskas bulviu patiekalas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital