Peru stiliumi kepta vištiena orkaitėje su kalendrų padažu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Peru stiliumi kepta vištiena orkaitėje su kalendrų padažu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Peru stiliumi kepta vištiena orkaitėje su kalendrų padažu
Peru stiliumi kepta vištiena orkaitėje su kalendrų padažu
Autorius apie receptą: Puikiems pietums ar vakarienei puikiai tiks orkaitėje kepta vištiena. Ilgai virtuvėje sukiotis nereikės - tik užmarinuoti vištieną, o tuomet darbą atliks orkaitė. Vištiena Puikiems pietums ar vakarienei puikiai tiks orkaitėje kepta vištiena. Ilgai virtuvėje sukiotis nereikės - tik užmarinuoti vištieną, o tuomet darbą atliks orkaitė. Vištiena tiekiama su padažu, kurį labai nesudėtingai ir greitai paruošite. Nors ingredientų daug, bet jie nėra įmantrūs ir beveik visi tikrai randami namų spintelėse. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Vištienai:
550 gramų vištų blauzdelių (su kaulu ir oda)
80 mililitrų sojos padažo
1 galva česnako (nedidelės)
2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukštas vorčesterio padažo
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai garstyčių
2 šaukšteliai medaus
2 šaukšteliai paprikos miltelių
1 šaukštelis žaliosios citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Padažui:
100 gramų majonezo
1 vienetas chalapos paprikų (dar vadinamos jelapenais)
30 gramų kalendros (šviežių)
1 pundelis laiškiniai svogūnai
2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštelis medaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų padažas (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Marinatui į dubenį pilti sojos padažą, Vorčesterio padažą, žaliosios citrinos sultis, berti žievelę, dėti garstyčias, medų, berti papriką, druską, pipirus, pilti aliejų.
2.
Česnaką smulkiai sukapoti ir suberti į dubenį su marinatu. Išmaišyti.
3.
Į maišelį ar į dubenį dėti vištienos blauzdeles, supilti paruoštą marinatą, gerai įtrinti, permaišyti, kad apsidengtų visos blauzdelės. Maišelį užrišti arba uždengti dubenį ir dėti į šaldytuvą bent keturioms valandoms, o geriausia visai parai. Kartais blauzdeles pavartyti ir permaišyti, kad marinatas tolygiai įsigertų.
4.
Kepimo formą ištiesti folija, dėti į orkaitę. Virš kepimo formos dėti kepimo groteles. Ant grotelių sudėti vištieną, apšlakstyti arba aptepti marinatu.
5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros apie 25 - 30 minučių iki kol viršus apskrus ir vištiena bus iškepusi.
6.
Padažui chalapos papriką perpjauti pusiau, išimti sėklas. Pasmulkinti.
7.
Į dubenį dėti kalendras, chalapos papriką, česnaką, pilti žaliųjų citrinų sultis, dėti svogūno laiškus, berti druską, dėti garstyčias, aitriųjų paprikų padažą, medų ir gerai ištrinti elektriniu trintuvu iki vientisos, lygios masės.
Patarimai:
Vištų blauzdelių pakeitimas. Galima keisti šlaunelėmis. Taip pat tiks naudoti blauzdeles be kaulo, tuomet reikėtų patikrinti ar iškepė po maždaug 20 minučių. Galima kepti ir vištienos krūtinėlę, tuomet taip pat reikėtų patikrinti ar iškepė po maždaug 20 minučių, o jei kepsite ketvirčius, reikės kepti kiek ilgiau.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital