Persikų tortas

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Persikų tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kiaušiniai
120 g cukraus
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
60 g miltu
30 g krakmolo
1 pakelis kepimo miltelių
7 persikai
1/8 l baltojo vyno
125 g miltinio cukraus
200 g minkštos marcipanų masės
40 g skaldytų migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenėlį suleisti trynius, suberti 70 g cukraus, tarkuotą citrinos žievelę, įpilti 6 šaukš­tus karšto vandens ir išplakti iki purumo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei krak­molu ir atsargiai įmaišyti į pa­ruoštą plakinį. 26 cm skersmens kepimo formą iš­tepti riebalais, sukrėsti tešlą ir išlygin­ti. Kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro. Iškepusį torto paplotį atvėsinti. Šviežius persikus panardinti į karštą vandenį, nulieti šaltu vandeniu ir nu­lupti. Persikus perpjauti pusiau ir išim­ti kauliukus. Supjaustytus persikus dė­ti į prikaistuvį, užpilti vynu, apibarsty­ti cukrumi (50 g) ir šiek tiek patroškin­ti. Po 10 minučių nukelti nuo viryklės ir palikti, kad atvėstų. Marcipanus šakute sutrinti su šlakeliu persikų sulčių ir šia mase aptepti atvė­susio papločio viršų bei šonus. Paplo­tį papuošti persikų puselėmis, o šonus -skaldytais migdolais. Baltymus plakti, suberti miltinį cukrų ir išplakti iki standžių putų. Putas su­krėsti į konditerinį švirkštą su žvaigž­dutės formos antgaliu ir persikų tar­pelius papuošti dailiais saldukais. Tor­tą apkepti orkaitėje, kol saldukai gra­žiai pagels. Kepti 25 minutes, 190 C orkaitėje.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital