Trapios tešlos galette su persikais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trapios tešlos galette su persikais
Trapios tešlos galette su persikais
Trapios tešlos galette su persikais
Trapios tešlos galette su persikais
Trapios tešlos galette su persikais
Trapios tešlos galette su persikais
Autorius apie receptą: Tik ryte atsikėlusi, pajutau, kad noriu ko nors saldaus, čia ir dabar. Pamačius persikus ant palangės, supratau, kad kepsiu persikų pyragą. Iš tiesų pyrago su jais niekada nebuvau Tik ryte atsikėlusi, pajutau, kad noriu ko nors saldaus, čia ir dabar. Pamačius persikus ant palangės, supratau, kad kepsiu persikų pyragą. Iš tiesų pyrago su jais niekada nebuvau kepusi, bet mintis niekaip neišgaravo. Perkrėčiau savo kulinarinius žurnalus, ieškodama receptų arba bent jau idėjų. Sename Ji žurnale užkliuvo akis, už persikų pyrago recepto. Jį truputy pakeičiau ir pakoregavau pagal save. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
200 gramų miltų
125 gramai sviesto
75 gramai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas apelsinų (reikės tarkuotos žievelės)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
5 vienetai persikų (didelių)
80 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų (reikės tarkuotos žievelės)
30 gramų sviesto
2 šaukštai maltų migdolų
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišome su cukrumi, druska ir apelsino žievele.
2.
Šaltą sviestą tarkuojame per burokinė trintuvę, vis padažant į miltų mišinį. Patriname sviestuotus miltus tarp pirštų, kad susidarytų birūs trupiniai. Įmušame kiaušinį. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą atvėsti, 0,5 val.
3.
Persikus nuplauname, supjaustome skiltelėmis. Cukrų, cinamoną, aplesino žievelę ir migdolus sumaišome. Pusę birios masės užpilame ant persikų.
4.
Atšalusią tešlą truputį paminkome. Tiesiame ją į kepimo formą, palikdami kraštus, kad vėliau galėtume užlenkti. Įdarą krečiame ant tešlos, gražiai paskirstome. Pabarstome likusiu biriu mišiniu. Ant viršaus išdėliojame mažais gabalėliais supjaustytą sviestą. Užlenkiame tešlos kraštus.
5.
Pyragą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital