Persikinis varškės tortas su vaisių ežiuku

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Persikinis varškės tortas
Persikinis varškės tortas
Persikinis varškės tortas
Persikinis varškės tortas
Autorius apie receptą: Lengvai ir nesudėtingai pagaminamas tortas, labai tinka šventiniam stalui. Lengvai ir nesudėtingai pagaminamas tortas, labai tinka šventiniam stalui. Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų avižinių sausainių (naudojau tamsius, senoviškus)
60 gramų kondensuoto pieno, nesaldinto
50 gramų sviesto
1 saujelė riešutų (tinka bet kokie mėgstami)
Viršui:
820 gramų konservuotų persikų (didesnės skardinės)
500 gramų kreminės varškės
300 gramų vynuogių
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
5 šaukštai želatinos
4 šaukštai cukraus pudros
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 žiupsneliai ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti iki trupinių ir sumaišyti su smulkiai sukapotais riešutais.
2.
Sviestą ištirpinti. Tirpintą sviestą išmaišyti su kondensuotu pienu ir įmaišyti į sausainių masę.
3.
Išmaišyta mase padengti tortinės apačią (naudoju 24 cm skersmens) ir pakepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kad truputį sutvirtėtų. Palikti atvėsti, kol gaminsime kremą.
4.
Persikus išiimti iš sirupo, kuriame jie mirko. Sirupu užpilti želatiną ir palikti 15-20 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės (jokiu būdu neužvirinti!). Palikti atvėsti.
5.
Persiko riekelėmis ir perpus perpjautomis vynuogėmis, pamirkytomis į želę, paruoštą iš želatinos ir sirupo, apklijuoti tortinės sieneles. Kiek pašaldyti.
6.
Varškę gerai išmaišyti su maskarponės sūriu. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra, sumaišyti su varškės mase, iš citrinos išspaustomis sultimis ir 3/4 atvėsusios persikinės želė.
7.
Į tortinę pilti kremo, dėti persikų gabaliukų bei vynuogių puselių (šiek tiek persikų bei vynuogių pasilikite torto viršui bei papuošimms), tada - vėl kremo. Padėti į šaldytuvą sustingti.
8.
Atlikusius persikus susmulkinti smulkintuvu, įdėti ciberžolės (suteikia gražesnę spalvą), šiek tiek vanilės esencijos bei citrinos sulčių, sumaišyti su likusia žele (jeigu ji apstings, vėl pašildykite virš garų vonelės).
9.
Šį žele sluoksnį labai atsargiai užlieti ant torto. Padėti į šaldytuvą visiškai sustingti.
10.
Tortą aš puošiau žaliosios citrinos riekelėmis ir ežiuku, pagamintu iš kriaušės, vynuogių ir mandarinų.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Danute
2021-05-07 18:28
Labai grazus ir labai skanus,nors dar nedariau,bet bus proga pabandyti,nes labai skaniai atrodo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital