Persikais karamelizuotas kumpis

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Persikais karamelizuotas kumpis
Persikais karamelizuotas kumpis
Persikais karamelizuotas kumpis
Persikais karamelizuotas kumpis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kg kiaulienos kumpio
300 ml abrikosų arba persikų džemo
400 g konservuotų persikų
2 valgomi šaukštai garstyčių
2 arbatiniai šaukšteliai imbiero
2 arbatiniai šaukšteliai česnakų granulių arba šviežio česnako
3 valgomi šaukštai rudo cukraus
1 citrina
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 arbatinis šaukštelis juodųjų ir kvapnųjų pipirų
2 arbatiniai šaukšteliai rozmarinų (džiovintų)
5 lauro lapai
PARUOŠIMO BŪDAS:

Kiaulienos kumpį ištrinti druska, maltais pipirais, česnako granulėmis, rozmarinu bei lauro lapais ir surišti, kad gautųsi apvalus ir susispaustų.

Įdėti į kepimo plėvelę ir virti pasūdytame vandenyje apie valandą laiko. Praaušusio kumpio viršutinę dalį įpjauti ir prismaigstyti gvazdikėlių.

Išsivirti glazūrą. Į puodą sukrėsti persikų džemą, supilti sultis nuo konservuotų persikų, susmulkintus persikus įdėti garstyčias, imbierą, cukrų, išspausti citrinos sultis ir pastoviai maišant virti apie 20 min, kol sutirštės.

Paruošta glazūra (daugiau kaip pusę viso kiekio) aptepti kumpį. Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Įpilti apie litrą vandens ir kepti apie valandą laiko 200 C temperatūroje.

Tada užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 min 180-170 C temperatūroje.

AUTORIUS: Almina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital