Žirnių ir perlinių kruopų košė su šonine (arba spirgučiais)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Žirnių ir perlinių kruopų košė su šonine (arba spirgučiais)
Autorius apie receptą: Mano mama dažniausiai verda 4 ar 5 grūdų košę, kurią pagardina virta mėsyte, dešrelėmis ar tiesiog šonine su pakepintu svogūnu. Aš iš jos irgi perėmiau būtent tokį košės Mano mama dažniausiai verda 4 ar 5 grūdų košę, kurią pagardina virta mėsyte, dešrelėmis ar tiesiog šonine su pakepintu svogūnu. Aš iš jos irgi perėmiau būtent tokį košės ruošimo būdą. Ši košė labai pasitarnauja kuomet atsibosta visi kiti patiekalai ir tiesiog norisi ko nors labai paprasto. Košei paruošti galite naudoti įvairias mėgstamas kruopas, maišyti 2, 3, 4 ar 5 grūdines kultūras. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 mililitrų žirnių (geltonų skeltų)
200 mililitrų perlinių kruopų
70 gramų šaltai rūkytos šoninės (arba lašinukų)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 sauja petražolių (susmulkintų)
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žirnius ir perlines kruopas suberiame į vieną dubenį, užpilame 800 ml vandens, paliekame per naktį brinkti ar bent kelias valandas prieš virimą. Išbrinkintas kruopas greičiau išvirsite.
2.
Išbrinkusias kruopas nukošiame per sietelį ir perliejame šaltu vandeniu. Supilame į puodą, kuriame virsite, užpilame tiek vandens, kad virš kruopų būtų maždaug 3 cm. Kruopas verdame, kol jos suminkštėja, apie 40-45 min, priklausomai nuo to kiek ilgai brinkinote kruopas prieš virimą. Jei brinkinote pora valandų, tuomet reikės pavirti ilgiau. Nuo kruopų vis nugriebiame susidariusias putas ir pamaišome košę.
3.
Mažais gabalėliais susmulkiname šoninę ir svogūną, dedame į įkaitintą keptuvę, apkepiname ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, pabaigoje kepimo sudedame petražoles, pakepiname pora minučių, pagardiname druska, pipirais. Po to padažą įmaišome į išvirusią košę. Jei reikia, dar įberiame druskos ir pipirų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital