Perlinių kruopų sriuba su kukuliais ir daržovėmis

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Perlinių kruopų sriuba su kukuliais ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Soti, rudeniška sriuba, sušildanti! Soti, rudeniška sriuba, sušildanti! Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
100 gramų perlinių kruopų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
pagal skonį žalumynų
50 gramų sviesto (ar aliejaus)
Kukuliams:
300 gramų kalakutienos (ar kitokios maltos mėsos)
1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Perlines kruopas užpilti vandeniu, kad apsemtų ir būtų apie kelis centimetrus virš kruopų. Palikti išmirkti pernakt.
2.
Cukiniją stambiai sutarkuoti, šiek tiek nuspausti skysčio perteklių.
3.
Maltą mėsą maišyti su cukinija, įmušti kiaušinį, berti prieskonių. Drėgnais delnais formuoti kąsnio dydžio kukulaičius.
4.
Svogūną nuvalyti ir smulkiai supjaustyti. Taip pat susmulkinti morką, česnaką.
5.
Puode ištirpinti sviestą ar įkaitinti aliejų. Pakepti svogūną, kai jis suminkštės, dėti morką, česnaką. Kelias minutes pakepinti. Pilti du vandens, pagal norimą sriubos tirštumą, reikėtų apie 1.5 - 2 litrų.
6.
Suberti iš vakaro išmirktas kruopas. Pavirti, kol suminkštės, apie 20 minučių. Pagardinti druska, pipirais.
7.
Sudėti kukulius ir pavirti apie 7-10 min.
8.
Patiekiant paskaninti smulkintais žalumynais.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital