Pavlovos tortas su grietinėlės kremu ir uogomis

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Pavlovos tortas
Pavlovos tortas
Pavlovos tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
21 vienetas kiaušinių baltymų
950 gramų cukraus
Pertepimui:
1 litras grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų graikiško jogurto
pagal poreikį uogų (braškių, aviečių, mėlynių, gervuogių)
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Apatiniam sluoksniui į dubenį dėti 8 baltymus, plakti iki kol lengvai suputos, toliau plakti intensyviau kaskart įberiant po 1 šaukštą cukraus. Tokiu būdu pirmam sluoksniui suberti apie 350 gramų cukraus.
2.
Ant kepimo popieriaus apibrėžti norimo dydžio apskritimą (jis turi būti didžiausias, nes tai apatinis sluoksnis). Ant apskritimo sudėti baltymų masę formuojant aukštesnius kraštelius ir įdubimą centre. Morengą džiovinti įkaitintoje iki 120 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 30 minučių, tuomet temperatūrą sumažinti iki 100 C laipsnių temperatūros ir džiovinti dar apie 2 valandas. Orkaitę išjungti, bet morengo neskubėti ištraukti, palikti jį iki kol visiškai atvės orkaitėje.
3.
Antram sluoksniui į dubenį dėti 6 baltymus, plakti iki kol lengvai suputos, toliau plakti intensyviau kaskart įberiant po 1 šaukštą cukraus. Tokiu būdu suberti apie 250 gramų cukraus. Ant kepimo popieriaus apibrėžti norimo dydžio apskritimą (jis turi būti mažesnis už pirmąjį). Ant apskritimo sudėti baltymų masę formuojant aukštesnius kraštelius ir įdubimą centre. Sudėti paruoštus baltymus ir džiovinti tokiu pat būdu, kaip buvo džiovinamas ir pirmasis sluoksnis.
4.
Trečiam sluoksniui į dubenį dėti 4 baltymus, plakti iki kol lengvai suputos, toliau plakti intensyviau kaskart įberiant po 1 šaukštą cukraus. Tokiu būdu suberti apie 200 gramų cukraus. Vėl apibrėžti apskritimą, mažesnį už antrąjį sluoksnį ir sudėjus baltymus džiovinti kaip ir kitus sluoksnius.
5.
Ketvirtam sluoksniui į dubenį dėti 3 baltymus, plakti iki kol lengvai suputos, toliau plakti intensyviau kaskart įberiant po 1 šaukštą cukraus. Tokiu būdu suberti apie 150 gramų cukraus. Vėl apibrėžti apskritimą, mažesnį už antrąjį sluoksnį ir sudėjus baltymus džiovinti kaip ir kitus sluoksnius.
6.
Kremui į dubenį supilti grietinėlę, graikišką jogurtą ir plakti iki purios masės.
7.
Braškes susmulkinti.
8.
Ant didžiausio morengo sluoksnio tepti paruošto kremo, dėti uogas, pabarstyti cukraus pudrą, dėti antrą sluoksnį, vėl aptepti kremu, sudėti uogas ir pabarstyti cukraus pudra. Taip sluoksniuoti iki kol nebeliks produktų.
AUTORIUS: Diana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital