Pavlova su plakta grietinėle ir mandarinais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pavlova su plakta grietinėle ir mandarinais
Autorius apie receptą: Pavlovos pagrindas - traški morengo išorė ir purus vidus. Receptas įnoringas, bet atidžiai sekant ingredientų kiekius bei gaminimo eigą, man visada pavyksta! Jau kurį laiką Pavlovos pagrindas - traški morengo išorė ir purus vidus. Receptas įnoringas, bet atidžiai sekant ingredientų kiekius bei gaminimo eigą, man visada pavyksta! Jau kurį laiką gaminu tik pagal Donna Hay receptą. Morengą aptepame plakta grietinėle ir puošiame įvairiausiais vaisiais, uogomis, riešutais. Šaltuoju sezonu renkuosi Kalėdomis kvepiančius mandarinus :) P.S. Morenginį pagrindą galima pasiruošti net keletą dienų iki patiekimo. Tik svarbu laikyti sausai ir tepti grietinėlę, bei dėti vaisius tik prieš valgant. (...daugiau) Vaiva Gasionytė, Snapping snack
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai kiaušinių baltymų (L dydžio, kambario temperatūros)
330 gramų cukraus (baltojo)
1.5 šaukštelio acto
Viršui:
pagal poreikį grietinėlė, 36% riebumo
pagal poreikį mandarinų (ar kitų vaisių arba uogų)
pagal poreikį mėtų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei kiaušiniai buvo šaldytuve, atskyrus baltymus nuo trynių, leidžiame jiems pastovėti kambario temperatūroje bent 30 min.
2.
Įkaitiname orkaitę iki 150 °C (įjungiame viršaus ir apačios kaitinimo funkciją).
3.
Kiaušinių baltymus išplakame iki baltų putų švariame ir sausame inde. Plakame toliau ir kas 30 sek. įberiame po 1 šaukštą cukraus. Užtruksime apie 10 min., kol sunaudosime visą cukrų.
4.
Subėrus visą cukrų, silikonine mentele nuvalome ir į bendrą masę sugrąžiname ant indo kraštų likusį cukrų. Plakame dar 6 min.
5.
Įpilame actą ir plakame dar 2 min. Baigus plakti masė turi būti žvilganti ir tokia standi, kad apvertus dubenį, niekas neiškristų. Jei vis dar skystoka - plakame toliau.
6.
Pasiruošiame skardą išklotą kepimo popieriumi. Galime nusibrėžti apie 22 cm apskritimą, kurio ribose formuosime baltymų masę.
7.
Masę sukrečiame ant kepimo popieriaus ir mentele suformuojame pavlovą, viršų darome šiek tiek įdubusį, kad iškepus galėtume dėti grietinėlės ir vaisių.
8.
Temperatūrą orkaitėje sumažiname iki 120 °C ir dedame pavlovą į orkaitę. Kepame 1,5 val. Svarbu kepant neatidarinėti orkaitės durelių.
9.
Iškepus išjungiame orkaitę, tačiau vis dar neatidarinėjame orkaitės durelių dar valandą. Leidžiame pavlovai palaipsniui atvėsti, kad išvengtume morengo įtrūkimų.
10.
Prieš pat patiekiant pavlovą puošiame plakta grietinėle, mandarinais (ar kitais norimais vaisiais, uogomis) ir mėtos lapeliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital