Pavasariškai įdaryta lydeka

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Pavasariškai įdaryta lydeka
Pavasariškai įdaryta lydeka
Pavasariškai įdaryta lydeka
Pavasariškai įdaryta lydeka
Autorius apie receptą: Farširuotą lydeką tikrai galima vadinti prabangiu valgiu. Kad ją patiekti ant stalo, reikia turėti: patyrusį žveją su valtimi ir su tinkama mašina jai nugabenti prie ežero, gan Farširuotą lydeką tikrai galima vadinti prabangiu valgiu. Kad ją patiekti ant stalo, reikia turėti: patyrusį žveją su valtimi ir su tinkama mašina jai nugabenti prie ežero, gan rimtą žvejybos įrangą bei sulaukti tinkamo ir leidžiamo laiko lydekoms gaudyti. Vyro sugautas dručkes aš užsišaldau. Gaminu jas šeimos šventėms, dovanoms. Tikrai nepagausi jos, kada norėsi, ar kada reikės...Įdarau vis skirtingai. Šį kartą labai pavasariškai - gausybe šviežių žalumynų, kurie suteikė labai gaivų aromatą, puikų skonį bei daržovėmis. Pavasarį smagu ir puošti lydeką - juk daržovės tokios puikios, šviežios! Kodėl jų dedu tiek daug? Sakau - lydeka turi būti garbingai ,,pašarvota'', juk tai jos paskutinė kelionė... ant stalo. Jei rimtai, visos daržovės yra suvalgomos, o kadangi lydeka vos ne visada yra transportuojama, tai glaudžiai sudėti papuošimai geriau laikosi, niekas nenubyra, nenukrenta. Kantrybės ir kūrybinės laisvės - darbas bus tikrai įvertintas ir suvalgytas! (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas lydekos (didelės, apie 3 kg)
1 vienetas geltonosios paprikos (nedidelės)
1 vienetas morkų
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 riekelės batono
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto salierų stiebų
50 gramų sviesto
1 sauja žalumynų (krapų, bazilikų, petražolių)
30 gramų aliejaus
2 šaukštai manų kruopų
2 žiupsniai česnakiniai pipirai
1 šaukštas druskos
2 žiupsniai maltos kalendros
2 žiupsniai džiovintų čiobrelių
2 žiupsniai penkių pipirų mišinio
0.5 šaukštelio maltų lauro lapų
pagal poreikį pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mano laimei, vyras ne tik sugauna lydeką, bet patiekia man jau atskirai žuvies masę ir atskirai lydekos odą. Nes pradinis, ypač didelės lydekos paruošimo darbas yra sunkus ir fiziškai. Bet aš stebiu ir žinau, kaip tai daroma. Lydeką nuskusti. Nuplauti. Perpjauti išilgai pilvą. Išimti vidurius. Gerai išplauti. Pakloti ant stalo ir iš kurio nors krašto, vis pirštus kišant tarp lydekos masės ir odos, išimti žuvies masę iš visos odos. Pamažu, kad nesuplėšyti.
2.
Jau atskirtą odą aš išplaunu, apžiūriu, ar nėra likę ant jos kaulų, o iš vidinės pusės styrančias pelekų dalis gražiai nukerpu žirklėmis.
3.
Batoną išmirkyti piene. Nusunkti.
4.
Grietinėlę pašildyti ir ištirpinti joje sviestą.
5.
Iš žuvies masės reikia išrinkti stambius kaulus. Sumalti 2 kartus smulkiai, mėsmale. Aš kartu sumalu ir daržoves, žalumynus bei batoną. Tuomet metas suberti druską, prieskonius, manus, dėti žalią kiaušinį, pilti grietinėlės su sviestu masę. Viską labai gerai išmaišyti ir geriausia palaikyti apie valandą vėsiai. Galima laikyti ir kelias valandas.
6.
Lydekos kimšimas. Kloti odą ant stalo, išlyginti. Galva nenupjauta, yra kartu. Dėti ant odos faršo, jį suploti, kad būtų vientisas. Nuo lydekos uodegos pradedant, užsiūti. Lydeka neturi būti labai standi, nes gali sprogti. Nuo to kažkiek apsaugo lydekos subadymas adata. Kimštą lydeką gerai išmaigyti, išmasažuoti, kad viduje nebūtų tarpų, viskas būtų vientisa. Aptepti aliejumi. Žuvį dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
7.
Dėti į šaltą orkaitę ir nustačius 100 C laipsnių temperatūrą, kepti 10 min. Į skardą šalia žuvies supilti stiklinę vandens. Padidinti temperatūrą iki 180 C laipsnių ir kepti apie 1 val. 15 min. Taip kepant, žuvis nesprogsta! Vanduo tam, kad ji būtų puri, o ne sudžiūvėlė, nes tuomet susidaro garų.
8.
Iškeptą lydeką atšaldyti labai gerai. Išimti iš pilvo siūlus. Dėti ant lėkštės. Supjaustyti gražiai riekelėmis. Ir puošti pagal savo norus bei fantaziją.
Patarimai:
Prieš kimšdama faršą į lydeką, aš šiek tiek faršo pasikepu ant keptuvės - paragauju ir sužinau, ar skonis tinkamas, ar dar ko nors trūksta. Kam patinka, dar galima dėti rozmarinų.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital