Pavasarinės dilgėlių salotos

AUTORIUS:
Audronė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pavasarinės dilgėlių salotos
Autorius apie receptą: Pavasaris pradžiugino šviežia žaluma. Salotoms naudojau šviežiai suskintas žoleles iš savo kiemo. Ryškiai jaučiasi gelsvės skonis, jos nemėgstantys gali jų nedėti. Pavasaris pradžiugino šviežia žaluma. Salotoms naudojau šviežiai suskintas žoleles iš savo kiemo. Ryškiai jaučiasi gelsvės skonis, jos nemėgstantys gali jų nedėti. Anytos česnako kremą su petražolėm rekomenduočiau naudoti tik tiems, kurie labai mėgsta česnaką, jis stiprus, dėti reikėtų nedaug. Dilgėles nuplikinau verdančiu vandeniu, kad susilpnintų specifinį skonį. Bolivinė balanda man naujas atradimas, čia labai tiko. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė bolivinių balandų (virtų)
1 vienetas agurkų (smulkinto)
1 saujelė špinatų
1 saujelė dilgėlių (jaunų lapelių)
1 saujelė laiškinių česnakų
1 saujelė gelsvės
1 saujelė rūgštynių
1 saujelė kiaulpienių lapų
1 saujelė melisos
1 saujelė gražgarsčių
4 vienetai ridikėlių
1 šaukštelis chia (ispaninio šalavijo) sėklų
pagal poreikį himalajų druskos
2 vienetai vyšninių pomidorų (papuošimui)
2 vienetai juodųjų alyvuogių (papuošimui)
Užpilui:
3 šaukštai padažo (salotoms su alyvuogių aliejum ir citrina)
1 šaukštelis kremo ("Anytos" česnako su petražolėmis)
1 šaukštelis austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bolivinę balandą nuplauti, išvirti, atvėsinti.
2.
Visas žoleles nuplauti, dilgėles nuplikyti verdančiu vandeniu, susmulkinti, pridėti susmulkintus ridikėlius, agurką, užberti chia sėklas, žiupsnelį Himalajų druskos, sudėti bolivinę balandą, viską išmaišyti.
3.
Sumaišyti užpilą - į padažą salotoms sudėti Anytos česnako kremą ir austrių padažą, gerai išmaišyti, užpilti ant salotų ir dar kartą gerai išmaišyti. Sudėti į dubenėlį, papuošti išpjaustytais pomidoriukais, alyvuogių puselėm, dilgėlės, melisos, gelsvės ir pienių lapeliais.
AUTORIUS: Audronė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital