Paukščių pieno pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paukščių pieno pyragas
Paukščių pieno pyragas
Paukščių pieno pyragas
Autorius apie receptą: Minkštas, labai skanus ir puikiai tinka šventėms. Minkštas, labai skanus ir puikiai tinka šventėms. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
3 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų medaus
200 gramų grietinės (18 % riebumo)
125 gramai sviesto (minkšto)
115 gramų cukraus
30 gramų kakavos
10 gramų prieskonių meduoliams
0.5 šaukštelio sodos
Pertepimui:
400 gramų slyvų uogienės (arba kitos mėgstamos)
Kremui:
500 gramų vandens
400 mililitrų grietinėlės
154 gramai citrinų želė
Viršui:
75 gramai pieno
30 gramų cukraus
25 gramai sviesto
20 gramų kakavos
4 šaukštai vandens
1 šaukštelis želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir išplakti. Po vieną dėti kiaušinio trynį ir išplakti, taip sudėti visus trynius.
3.
Į dubenį dėti medų, grietinę ir išmaišyti. Paruoštą masę sudėti į dubenį su sviesto ir kiaušinių trynių mase, išmaišyti.
4.
Į dubenį berti miltus, kakavą, meduolių prieskonius, sodą ir išmaišyti. Suberti į dubenį su paruošta trynių ir sviesto mase, išmaišyti.
5.
Kiaušinių baltymus išplakti iki baltų, purių putų. Atsargiai sudėti į dubenį su tešla ir permaišyti.
6.
Kepimo formą (naudojau 21 x 25 cm dydžio) ištiesti kepimo popieriumi. Sudėti paruoštą tešlą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 165 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.
8.
Iškepusį biskvitą išimti iš kepimo formos ir atvėsinti ant grotelių. Tuomet nupjauti viršų, kad biskvitas būtų lygus, o ne iškilęs. Dėti atgal į formą su ištiestu kepimo popieriumi. Užpilti slyvų uogienės, subadyti mediniu iešmeliu, kad geriau susigertų uogienė.
9.
Paukščių pieno kremui į puodą pilti vandens, suberti žele ir išmaišyti. Palikti iki kol išbrinks, tuomet pašildyti iki kol želatina suskystės ir dėti į šaltą vietą iki kol šiek tiek sutirštės, visiškai susitingti neturi. Išplakti elektriniu plaktuvu.
10.
Į dubenį pilti grietinėlę ir išplakti elektriniu plaktuvu iki purumo. Sudėti išplaktą želę, išmaišyti ir sudėti ant pyrago.
11.
Pyragą dėti į šaltą vietą iki kol sustings.
12.
Viršui į dubenėlį berti želatiną, pilti vandens. Palikti iki kol išbrinks.
13.
Į puodą dėti sviestą, berti kakavą, cukrų, pilti pieną ir užvirti. Sudėti želatiną, išmaišyti ir atvėsinti. Tuomet užpilti ant pyrago ir paskirstyti per visą plotį.
14.
Paruoštą pyragą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad susingtų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital