Pats skaniausias paprikų, pomidorų ir baklažanų troškinys žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys žiemai
Autorius apie receptą: Nuo šio troškinio prasidėjo mano konservavimas. Visada pirkdavau panašius troškinius parduotuvėse. Tik jų prieš kelis metus ne tiek jau daug būdavo, tad kai tik rasdavau- Nuo šio troškinio prasidėjo mano konservavimas. Visada pirkdavau panašius troškinius parduotuvėse. Tik jų prieš kelis metus ne tiek jau daug būdavo, tad kai tik rasdavau- grįždavau net su keletu stiklainių. Bet vieną kart papuolė kažkokie, na, ne tokie... kažkokie sakyčiau tarsi su technine alyva pagaminti. Žinoma, to tikrai negali būti maisto pramonėje, bet traktoriumi jie tikrai "trenkė". Teko viską išmesti. Ir tada šovė į galvą mintis, kad reikia susirasti panašų receptą ir viską daryti pačiai. Tačiau tokį receptą buvo tikrai sunkoka rasti, tai buvo taip senai, kad interneto su blogerių pamokymais apie maistą dar nebuvo. Receptą tuomet kažkur visgi radau. Kiekius galite susimažinti pagal savo turimo puodo dydį. Visi svoriai jau paruoštų pjaustymui produktų. T.y. morkos ir pomidorai nulupti, baklažanui nupjautos "uodegėlės". Paprikos išdarinėtos. Jei manote, kad čia per daug paprikų, jų kiekį sumažinkite padidindami čia esančių kitų daržovių kiekius. Svarbu kad bendras daržovių svoris būtų tas pats.
(...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 ir 3/5 kilogramo baklažanų
1 ir 3/5 kilogramo raudonosios paprikos
600 gramų pomidorų
600 gramų svogūnų
600 gramų morkų
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
30 gramų acto 9%
šiek tiek aliejaus
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visi svoriai jau paruoštų pjaustymui produktų. Visas daržoves supjaustyti. Baklažanus 2 cm. gabalėliais, kitas daržoves - smulkiau. Morkas galite stambiai sutarkuoti ("burokine" tarka).
2.
Supjaustytus baklažanus dėkite į didelę ir gilią nepridegančią kepimo skardą apšlakstykite aliejumi ir kepkite prieš tai įkaitintoje iki 200 C temp. orkaitėje. Kepkite juos nuolat pamaišydami apie 40 min. Kol kepa baklažanai aš dažniausiai pjaustau likusias daržoves.
3.
Storadugniame puode arba keptuvėje pakepinkite svogūnus, kai jie taps skaidrūs - dėkite morkas, suberkite druską, cukrų ir pipirų žirnelius. O po kokių 5 min. sudėkite papriką. Viską uždengę dangčiu troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite orkaitėje iškeptus baklažanus, supilkite elektriniu trintuvu sutrintus ar paprasčiausiai sumaltus pomidorus. Dar troškinkite apie 10 min. Tuomet sudėkite susmulkintas petražoles ir jei naudosite dar ir kitus kvapnius priekonius. Supilkite actą dar 3- 5 min. patroškinę, sudėkite troškinį į sterilius stiklainius. Užsukę kiekvieną stiklainį apverskite.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital