Pats skaniausias aguonų pyragas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Pats skaniausias aguonų pyragas
Pats skaniausias aguonų pyragas
Autorius apie receptą: Labai drėgnas ir labai Kalėdiškas pyragas - jame tiesiog karaliauja aguonos! Šio pyrago dažnai neatsisako net tiek, kurie paprastai nelabai mėgsta aguonų, nes jis tikrai labai Labai drėgnas ir labai Kalėdiškas pyragas - jame tiesiog karaliauja aguonos! Šio pyrago dažnai neatsisako net tiek, kurie paprastai nelabai mėgsta aguonų, nes jis tikrai labai skanus. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinė)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
150 gramų aguonų
100 gramų maltų džiūvėsėlių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
1 šaukštelis kepimo miltelių (naudojome Dr. Oetker)
Viršui:
1 pakelis vanilinis kremas (naudojome Dr. Oertker)
šiek tiek pabarstukų (naudojome Dr. Oetker)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aguonas užpilti, kad apsemtų, verdančiu vandeniu ir palikti pernakt išbrinkti.
2.
Aguonas nusunkti, permalti mėsmale arba sutrinti elektriniu trintuvu.
3.
Kiaušinių trynius su cukrumi elektriniu plakikliu išplakti iki baltumo. Supilti į aguonas. Berti džiūvėsėlius, kepimo miltelius, cinamoną, vanilinį cukrų, gerai išmaišyti.
4.
Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į aguonų masę.
5.
Stačiakampę (mes naudojome neaukštą 25x16 cm dydžio) arba kvadratinę kepimo formą patepti sviestu ir pabarstyti miltais arba džiūvėsėliais. Supilti tešlą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 minučių (ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku).
7.
Kondensuotą pieną pašildyti nedideliame puode. Iškepusį, dar karštą pyragą gausiai subadyti dantų krapštuku (smeigti ne iki pat apačios, o daugmaž per ¾ pyrago aukščio) ir ant jo atsargiai, pamažu paskleisti šiltą kondensuotą pieną.
8.
Palikti pyragą visiškai atvėsti, o tada padėti į šaldytuvą keletui valandų (arba per naktį), kad kremas susigertų ir skoniai susijungtų.
9.
Sutvirtėjusio pyrago viršų papuošti pagal instrukcijas ant pakuotės paruoštu vaniliniu kremu ir papuošti pabarstukais.
RECEPTO DRAUGAS: Dr. Oetker
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rūta
2018-12-21 11:37
Nuostabus pyragas ir namiškiams ir svečiams. Kalėdoms geriau nerasi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis