Pats geriausias keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Pats geriausias keksas
Pats geriausias keksas
Pats geriausias keksas
Pats geriausias keksas
Autorius apie receptą: Šis keksas man pats mylimiausias, pats skaniausias, pats universaliausias, jį keičiu pagal nuotaiką - kai noriu žaismingesnio ir linksmo, įdedu citrinos ir laimo žievelės, kai Šis keksas man pats mylimiausias, pats skaniausias, pats universaliausias, jį keičiu pagal nuotaiką - kai noriu žaismingesnio ir linksmo, įdedu citrinos ir laimo žievelės, kai noriu ko klasiškesnio - palieku tiesiog vanilinį ar įtarkuoju apelsino žievelės. Dalį tešlos galima sumaišyti su kakava ir gausime marmurinį keksą. Jam tikrai nėra ribų - labai rekomenduoju išbandyti visiems. Tikrai paprastas, bet maloniai nustebins visus, kurie tuo netiki.

P.S. keksas labai gardus ir be sirupo. Visų pirma rekomenduoju jo paragauti be sirupo, o vėlesniems bandymams rekomenduoju išbandyti ir šį variantą.
(...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Inga nemelavo - šis keksas tikrai fantastiškas. Tiek sulaistytas sirupu, tiek be jo. Kas dar neragavote, rekomenduojame išbandyti būtinai būtinai būtinai! Inga nemelavo - šis keksas tikrai fantastiškas. Tiek sulaistytas sirupu, tiek be jo. Kas dar neragavote, rekomenduojame išbandyti būtinai būtinai būtinai!
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
230 gramų cukraus
210 gramų miltų
130 gramų pieno
125 gramai sviesto (lydytas)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/10 šaukštelio sodos
šiek tiek citrinos žievelės (tinka ir laimo arba apelsino)
Sirupui:
175 mililitrai vandens
85 gramai cukraus
3 šaukštai citrinų sulčių (tinka ir laimų sultys)
30 gramų medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 160 C.
2.
Ištepame riebalais ir pabarstome miltais kekso formą.
3.
Išlydome sviestą, jį išplakame su cukrumi, kol gerai išsimaišo.
4.
Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Įmušame po vieną kiaušinius ir juos gerai išsukame. Tešlą neturi būti puri, ji turi būti skysta - tai gero rezultato ženklas šiam keksui.
5.
Supilame pusę pieno ir suberiame pusę miltų. Išmaišome, kol nelieka sausų miltų. Supilame likusią dalį pieno ir suberiame likusius miltus. Išmaišome. Įtarkuojame norimą žievelę.
6.
Supilame tešlą į paruoštą skardą.
7.
Kepame apie 35 - 40 minučių, kol įdurtas į centrą peilis ištrauktas bus švarus.
8.
Sirupą gaminame likus 10 minučių iki kekso kepimo pabaigos. Į nedidelį prikaistuvį supilame medų, vandenį ir cukrų. Viriname, kol užverda (verdame apie 1 minutę, nuo virimo pradžios). Nukeliame nuo ugnies, įmaišome citrinų ir laimo sultis.
9.
Atvėsiname iki 75 C ir tada sulaistome dar šiltą keksą.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Ugne
2020-05-21 17:16
Sunku suprasti ar viskas gaminama viename inde ar atskiruose. ATSAKYTI
Ona
2016-11-06 18:45
0.1 saukstelio tai cia uzrasymas matui "ant sauksto galiuko" :) o 0.3 saukstelio na cia jau tiesiog daugmaz trecdalis arbatinio saukstelio. Beje, labai labai labai skanus kesas gavosi, aciu!!!! ATSAKYTI
Loreta
2016-11-06 13:28
Viena trecioji,ar viena desimtoji dalis saukstelio.6-tos klases kursas. ATSAKYTI
Laura
2016-11-06 11:07
Kiek yra 0.3 ar 0.1 saukstelio?
Kas cia per matas? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital