Pati skaniausia trinta pomidorų sriuba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Trinta pomidorų sriuba
Autorius apie receptą: Trinta pomidorų sriuba yra viena iš mano mėgstamiausių, taigi ją gaminu arba ragauju restoranuose tikrai dažnai. Šis receptas – pats mėgstamiausias iš labai daug Trinta pomidorų sriuba yra viena iš mano mėgstamiausių, taigi ją gaminu arba ragauju restoranuose tikrai dažnai. Šis receptas – pats mėgstamiausias iš labai daug išbandytų, atidirbtas iki smulkmenų! O ypač tinka dabar, kai pomidorų derlius toks gausus, kad nebesugalvojam ką čia pagaminus! Aš šią sriubą vadinu pomidorų naikintoja. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas pomidorų
500 mililitrų daržovių sultinio
2 vienetai bulvių
1 vienetas salierų stiebų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus
šiek tiek pipirų
šiek tiek baziliko (patiekiant)
šiek tiek sūrio (patiekiant, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus ir nulupame odeles.
2.
Į kepimo skardą dedame ketvirčiais supjaustytus pomidorus, česnakus, apibarstome pagal skonį cukrumi, druska ir pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir 1 v.š. balzaminio acto. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 25 min.
3.
Užverdame sultinį, sudedame kubeliais pjaustytas bulves, susmulkintą saliero lapkotį. Kai bulvės išverda, į puodą sudedame iškepusius pomidorus ir česnakus. Viską paverdame dar 5 min. Sutriname sriubą elektriniu trintuvu. Paragavus pagal skonį įpilame balzaminio acto, skaniname cukrumi, druska, pipirais.
4.
Patiekiame pabarsčius tarkuotu sūriu ir šviežiais baziliko lapeliais.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Violeta
2019-08-23 21:08
Manau, kad pomidorų reikėtų imti tik pusę nurodyto recepte kiekio, nes sriuba gavosi labai rūgšti. ATSAKYTI
Greta
2019-08-24 11:05
Labai priklauso nuo pomidorų, jei rūgštesni, skonį derinkite cukraus kiekiu, jei rūgštu, kaip ir parašyta recepte :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital