Pati skaniausia trinta pomidorų sriuba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Trinta pomidorų sriuba
Autorius apie receptą: Trinta pomidorų sriuba yra viena iš mano mėgstamiausių, taigi ją gaminu arba ragauju restoranuose tikrai dažnai. Šis receptas – pats mėgstamiausias iš labai daug Trinta pomidorų sriuba yra viena iš mano mėgstamiausių, taigi ją gaminu arba ragauju restoranuose tikrai dažnai. Šis receptas – pats mėgstamiausias iš labai daug išbandytų, atidirbtas iki smulkmenų! O ypač tinka dabar, kai pomidorų derlius toks gausus, kad nebesugalvojam ką čia pagaminus! Aš šią sriubą vadinu pomidorų naikintoja. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas pomidorų
500 mililitrų daržovių sultinio
2 vienetai bulvių
1 vienetas salierų stiebų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus
šiek tiek pipirų
šiek tiek baziliko (patiekiant)
šiek tiek sūrio (patiekiant, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus ir nulupame odeles.
2.
Į kepimo skardą dedame ketvirčiais supjaustytus pomidorus, česnakus, apibarstome pagal skonį cukrumi, druska ir pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir 1 v.š. balzaminio acto. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 25 min.
3.
Užverdame sultinį, sudedame kubeliais pjaustytas bulves, susmulkintą saliero lapkotį. Kai bulvės išverda, į puodą sudedame iškepusius pomidorus ir česnakus. Viską paverdame dar 5 min. Sutriname sriubą elektriniu trintuvu. Paragavus pagal skonį įpilame balzaminio acto, skaniname cukrumi, druska, pipirais.
4.
Patiekiame pabarsčius tarkuotu sūriu ir šviežiais baziliko lapeliais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Eglė
2020-08-12 16:52
Labai gardi, ačiū už receptą. Naudojau avietinius pomidorus, rudojo cukraus dėjau minimaliai. ATSAKYTI
Violeta
2019-08-23 21:08
Manau, kad pomidorų reikėtų imti tik pusę nurodyto recepte kiekio, nes sriuba gavosi labai rūgšti. ATSAKYTI
Greta
2019-08-24 11:05
Labai priklauso nuo pomidorų, jei rūgštesni, skonį derinkite cukraus kiekiu, jei rūgštu, kaip ir parašyta recepte :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital