Paštetas su šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paštetas su šonine
Paštetas su šonine
Paštetas su šonine
Autorius apie receptą: Panorau pašteto, nesmulkinto maisto smulkintuvu, bet malto su šonine. Jo visai kitokia tekstūra. Toks, kaip iš vaikystės. Paštetui naudojau ir vištienos, ir ėrienos Panorau pašteto, nesmulkinto maisto smulkintuvu, bet malto su šonine. Jo visai kitokia tekstūra. Toks, kaip iš vaikystės. Paštetui naudojau ir vištienos, ir ėrienos kepenėles. Iš skirtingų rūšių pagamintas paštetas man daug skanesnis. Taip, kaip ir šaltiena. Kuo įvairesnės mėsytės, tuo skaniau. Paruoštą paštetą užpyliau tirpintu sviestu, papuošiau čiobrelio šakelėmis ir spanguolių puselėmis. Žiūriu pati ir galvoju, gal čia būtų visai graži ir skani valgoma dovana? (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
700 gramų šoninė (virtos)
500 gramų vištų kepenėlių
500 gramų kepenėlių (naudojau ėrienos, tiks ir kiaulienos, kalakutienos ar veršienos)
500 mililitrų pieno
1 vienetas svogūnų
50 gramų sviesto (tirpinto)
1 skiltelė česnako
2 vienetai čiobrelių šakelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepenėles supjaustome nedideliais gabalėliais, pašaliname nereikalingas dalis, tokias, kaip plėvės, gyslos ir pan. Užpilame pienu, kad kepenėles apsemtų ir palaikome bent kelias valandas.
2.
Svogūną ir česnaką supjaustome gabalėliais.
3.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame ir pakepiname pjaustytą svogūną ir česnaką, kol šie suminkštės. Sudedame kepenėlių gabalėlius. Pagardiname druska, pipirais ir čiobreliu. Patroškiname apie 5 – 7 min. Svarbu kepenėlių neperkepti. Atvėsiname.
4.
Šoninę kartu su kepenėlėmis sumalame mėsmale. Gerai išmaišome. Ragaujame ar netrūksta druskos, pipirų.
5.
Paštetą dedame į indelius. Užpilame tirpintu sviestu. Puošiame čiobrelio šakelėmis ir spanguolių puselėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital