Paštetas

AUTORIUS:
Dija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Paštetas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g veršienos (Abbacchio)
200 g kiaulienos
200 g žąsienos
200 g paukštienos kepenėlių
10 riekelių lašinių
1 šaukštas sviesto
4 kiaušiniai
1/2 stiklinės grietinėlės (30%)
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
prieskoniai:4 žirneliai kvapniųjų pipirų, 10 žirnelių karčiųjų pipirų, šaukštelis mairūno, šaukštelis druskos, žiupsnelis muskato riešuto
1 taurelė konjako
1 taurelė vyšninės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Veršieną, kiaulieną ir žąsieną užpilti 2 stiklinėmis vandens, įmesti nuluptą svogūną, česnaką, kvapniuosius bei karčiuosius pipirus (po 10 žirnelių), mairūną ir druską. Užvirinti, sumažinti ugnį ir toliau virti, kol vanduo visiškai išgaruos.
Keptuvėje karštame svieste trumpai pakepinti kepenėles (viduje turi likti rausvos). Kepenėles perdėti į dubenėlį, užpilti vyšnine ir palikti valandai.
Išvirtą mėsą kartu su kepenėlėmis ir prieskoniais 3 kartus permalti mėsmale su smulkiu sieteliu. Į masę sudėti grietinę, cukraus pudrą, konjaką, kiaušinius, bulvių krakmolą bei muskato riešutą ir kruopščiai išmaišyti.
Indą kepimui iškloti lašinių riekelėmis, sudėti masę, iš viršaus padėti lašinių riekeles, įstatyti į didesnį indą ir įpilti į jį tiek vandens, kad siektų pusę formos aukščio.
Kepti 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C (jeigu vanduo išgaruos, reikia vėl įpilti).
Iškeptą paštetą ataušinti (tik tada galima nuimti nuo viršaus lašinių riekeles), papuošti šviežiais vaisiais ir apipilti stingstančia apelsinų želė.
AUTORIUS: Dija
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital