Pasta su kreminiu moliūgų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pasta su kreminiu moliūgų padažu
Pasta su kreminiu moliūgų padažu
Pasta su kreminiu moliūgų padažu
Autorius apie receptą: O čia tai bent skonis! Tikrai įsimylėjau moliūgą su šiuo patiekalu. Man ši pasta tobulai skani. Tas kreminis padažas prie makaronų yra kažkas nuostabaus. Receptą radau O čia tai bent skonis! Tikrai įsimylėjau moliūgą su šiuo patiekalu. Man ši pasta tobulai skani. Tas kreminis padažas prie makaronų yra kažkas nuostabaus. Receptą radau "Nidos receptai" tinklaraštyje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų makaronų (tinka spageti ir kt.)
Padažui:
1 stiklinė moliūgų tyrės
4 šaukštai grietinėlės
2 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 skiltelė česnako
1/4 šaukštelio druskos
Patiekiant:
230 gramų mocarela sūrio (apytikriai)
100 gramų šoninė (sūdytos arba kumpio)
pagal skonį baziliko
pagal skonį petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodą pilame vandens, jam užvirus, sudedame mėgstamus makaronus ir verdame „al dante“.
2.
Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais. Česnaką susmulkiname.
3.
Keptuvėje pakepiname šoninę, kol ji paskrus ir taps traški.
4.
Padažui gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir sviestą, suberiame smulkintą česnaką ir trumpai pakepiname. Sudedame moliūgų tyrę, įberiame druskos, įpilame grietinėlės ir maišydami pakaitiname. Norint padažą praskiesti iki norimos konsistencijos, įpilame samtelį vandens, kuriame virė makaronai. Įmaišome tarkuotą sūrį. Makaronus dedame į keptuvę, sumaišome su paruoštu moliūgų padažu.
5.
Dedame į lėkštes. Pabarstome šoninės gabaliukais, keliais gabalėliais suplėšytos mocarelos, baziliko lapeliais. Jei norisi galite dar pabarstyti papildomai tarkuotu sūriu.
Patarimai:
Kaip pasiruošti moliūgų tyrę tikriausiai visi žinote puikiai, bet trumpai dar priminsiu. Moliūgus supjaustome riekėmis, žievelės nenulupame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, kol moliūgai suminkštės. Atvėsiname ir sutriname iki vientisos konsistencijos masės maisto smulkintuvu. Gaminame padažus, kepame keksiukus, verdame sriubas, o kas lieka užšaldome ir šaldiklyje - turėsime moliūgų tyrės, kai norėsis gaminti, beliks tik atsišildyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital