Pasakiško skonio morenginis vyniotinis su grietinėle

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pasakiško skonio morenginis vyniotinis su grietinėle
Autorius apie receptą: Pasakiško skonio vyniotinis su grietinėle ir morengu... Vyniotinis labai panašus į parduotuvėse esantį vyniotinį "Rojus". Daug kartų jį kepiau, bet nespėdavau Pasakiško skonio vyniotinis su grietinėle ir morengu... Vyniotinis labai panašus į parduotuvėse esantį vyniotinį "Rojus". Daug kartų jį kepiau, bet nespėdavau nufotografuoti. Šį kartą pavyko, tad receptu dalinuosi ir su Jumis. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių trynių
140 gramų miltų
100 gramų cukraus
75 gramai sviesto
1.5 šaukštelio kepimo miltelių (kambario temperatūros)
Morengui:
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių baltymų
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną dedame trynius ir gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius, viską išmaišome - gausime minkštą limpančią tešlą. Tokia ir turi būti. Tiesiame į skardą kepimo popierių ir ant jo šaukštu arba mentele plonu sluoksniu (per visą skardą - manosios išmatavimai 32 x 35 cm.) paskirstome tešlą.
2.
Iki standumo išplakame baltymus su cukrumi ir užtepame juos ant tešlos. Visa tai kepame 175 C orkaitėje apie 20 minučių.
3.
Kremui suplakame grietinėlę. Cukraus dedame pagal skonį, bet pagrindas gana saldus, todėl daug cukraus į grietinėlę nededu. Galima įdėti konservuotų vaisų - ananasų, mandarinų ar kt.
4.
Kai iškepa pagrindas, išimame jį, truputį atvėsiname ir apverčiame, kad tešlos pusė būtų viršuje. Ant dar šilto pagrindo paskirstome grietinėlę ir labai atsargiai suvyniojame į vyniotinį. Neišsigąskite - tešla labai trapi, dažnai lūžta. Jei sulūžta, vyniotinį reikia standžiai įvynioti į kepimo popierių ir dėti į šaldytuvą - kai sustings, jis taps kietas. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital