Varškės pyragas su mėlynėmis - pasakiškai skanus

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Varškės pyragas su mėlynėmis
Autorius apie receptą: Pasaka - ne pyragas! Įdaras minkštas, purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Mėlynes galite keisti ir kitomis uogomis. Naudokite ne mažesnę nei 26 ar 28 cm. formą, nes į mažesnę Pasaka - ne pyragas! Įdaras minkštas, purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Mėlynes galite keisti ir kitomis uogomis. Naudokite ne mažesnę nei 26 ar 28 cm. formą, nes į mažesnę pyragas netilps (kepant pakyla ir pagrinda, ir šiek tiek įdaras).
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
320 gramų miltų
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų varškės
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų mėlynių
130 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir druska elektriniu plakikliu gerai išplakame iki masė pabala ir jos tūris ženkliai padidėja. Sudedame minkštą kambario temperatūros sviestą ir dar kartą išplakame iki vientisos masės. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Suspaudžiame ją į rutulį ir palaikome šaldytuve apie 30 minučių.
2.
Į kepimo formos (naudojau apvalią 26 cm, bet tinka ir 28 cm) dugną patiesiame kepimo popierių. Rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną subadome šakute. Šauname į iki 190 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 minučių, kol pagrindas lengvai paruduoja. Išimame, ir jei tešla visgi labai pakilo, lengvai paspaudžiame, kad šiek tiek subliūkštų (taip geriau tilps tilps įdaras).
3.
Iki purumo išplakame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Sudedame varškę (galima ją petrtinti per sietelį, bet aš mėgstu, kai jaučiasi grūdeliai), supilame grietinėlę ir viską gerai išplakame mikseriu, kol masė šiek tiek sutirštėja. Sudedame mėlynes, ir šaukštu lengvai išmaišome.
4.
Varškės įdarą supilame ant pyrago pagrindo ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Tinkamai I=iškepusio pyrago vidurys turi šiek tiek judėti.
5.
Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, o tada dar bent valandą-dvi palaikome šaldytuve, kad įdaras sutvirtėtų.
Patarimai:
Jei naudosite šaldytas mėlynes, pirmiausia jas atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital