Pasakiškai skanus karamelinis tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Autorius apie receptą: Pasakiškai skanus, minkštutėlis, drėgnas, toks skaniai karamelinis. Ir tikrai nieko jam netrūksta, tik puodelio juodos stiprios kavos ir laisvos valandėlės pasimėgavimui. Pasakiškai skanus, minkštutėlis, drėgnas, toks skaniai karamelinis. Ir tikrai nieko jam netrūksta, tik puodelio juodos stiprios kavos ir laisvos valandėlės pasimėgavimui. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų miltų
100 gramų medaus
80 gramų cukraus
1 šaukštelis sodos
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu ar naminio)
šiek tiek grietinėlės tirštiklio (nebūtina)
Sulaistymui:
1 stiklinė vandens
1 šaukštas medaus
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir plakame elektriniu plaktuvu, kol masė padvigubėja ir tampa standžiai puri. Atidedame į šoną. Į nedidelį puoduką dedame medų, statome ant viryklės (ne ant garų vonelės), kai pradeda tirpti beriame sodą ir kaitiname gerai maišydami (maišau plakimo šluotele), kol medus tampa sodrios gintaro spalvos. Tada nukeliame ir po šaukštą įplakame į kiaušinių cukraus masę. Pabaigoje per du kartus įmaišome persijotus miltus.
2.
Atsegamos tortinės dugną išklojame kepimo popieriumi, kraštus patepam sviestu, supilam tešlą, tada tortine stipriai pasukame aplink jos ašį (viduryje atsiras įdubėlė ir leis tešlai tolygiau kilti) ir dedame kepti į iki 160"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 min. Tikriname pagaliuku. Iš vienos normos kepame 24 cm skersmens ar mažesnėje formelėje, iš pusantros normos - 26 cm, iš dviejų normų 28cm - 30 cm.
3.
Sulaistymui, stiklinei vandens imame šaukštą medaus ir citrinos sulčių pagal skonį. Turi būt lengvai saldu su trupučiu rūgštelės. Gerai išmaišome, kad medus visiškai ištirptų.
4.
Kremui grietinėlę pilame į dubenį ir išplakame iki standumo. Į kitą dubenėlį dedame rududu kremą ir gerai išmaišome įdėję truputį plaktos grietinėlės . Per kelis kartus rududu kremą įplakame į grietinėlę, jei reikia, įplakame grietinėlės tirštintoją.
5.
Biskvitą perpjaunam į tris ar keturias dalis (kiek išeina). Dedam vieną dalį ant padėklo, sulaistom, tepam kremu, dedam kitą, sulaistom, tepam kremu ir t.t. Surinktą tortą aptepam kremu ir puošiam.
6.
Kiek kartų dariau, visad nusipjaudavo nedidelis kauburėlis. Jį galime padžiovinti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje ir susmulkinti. Gauname trupinius apibarstymui. Tortą nors per naktį palaikome šaldytuve.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (27)
Indre
2020-07-14 09:07
Pats skaniausias karamelinis tortas. Skoniu prilygsta "medaus"tortui. Visi, kas ragavo, norejo pakartoti. Sekanti karta gaminsiu is dvigubos mases. Aciu uz recepta! Musu gimtadieniu topas! ATSAKYTI
Indre
2020-07-04 09:35
Tobulas tortas ATSAKYTI
Laura
2020-04-14 10:26
Sveiki, Velykoms ir aš išbandžiau. Biskvitas kėlė bėdų, bet čia labiau orkaitės reikalai nei pačios tešlos. Reiks pakoreguoti kepimo procesą ir bus tobula. Gaila foto beina įkelti... Šiaip komplimentai tortui, lb lb skanus. Aš viršų puošiau ganašu ATSAKYTI
Laima
2020-04-16 15:43
O kas tas ganasas? ATSAKYTI
Dovilė
2020-04-16 15:51
Ganašas yra glaistas, pagamintas iš šokolado ir riebios grietinėlės. Pvz. šiame recepte tortas yra aplietas šokoladiniu ganašu. ATSAKYTI
Laima
2020-04-13 18:03
O jei daugiau ingridientu desiu i biskvita,kad didesnis butu,ar uzteks kremo is tokio kiekio kaip aprasyme,ar irgi daugiau reiks? ATSAKYTI
Asta
2020-04-14 09:33
Aš daryčiau daugiau kremo :) ATSAKYTI
Laima
2020-04-16 15:44
Aciu ATSAKYTI
Rita
2020-04-10 16:40
Nu iš antro karto gavosi biskvitas :). Miltų dėjau ekstra, vieną vienkartinį puodelį. Miltus įmaišiau palaipsniui po truputi sijojant, kad nesukristų masė (su plakimo šluotele).kepiau be vėjelio 180 apie 25 min. ATSAKYTI
Lina
2020-03-23 13:43
Antrą kartą bandau šį tortą, bet neiškyla biskvitas niekada. Realiai į 2 dalis teišeina perpjauti. Gal per daug maišau ? Ar, kad orkaitėje be vėjo kepu ? O gal, kad kiaušinių kambario temperatūroje nepalaikau? Ne su vienu biskvitu kažkur darau klaidą ir nežinau kur ATSAKYTI
Jolanta
2020-02-03 23:40
Ačiū už receptą. Gavosi skanus, ne per saldus tortas. Tikrai gaminsiu dar kartą. Kepiau 24 cm formoje, biskvitą perpjoviau į 3 vnt. ATSAKYTI
Asta
2019-12-25 01:32
Antra kartą darau. Labai skanus, greitas, lengvas, pigus, nepersaldus, purus. Super! ATSAKYTI
Renata
2019-11-08 13:24
Nu biskvitui tikrai mazi kiekiai produktu. Su ta soda ir medum irgi nesamone gavosi ATSAKYTI
Greta
2019-11-09 09:41
Gal per didelėj formoj kepėt? 24 cm formai pats tas. O kas jums su medum nepavyko? ATSAKYTI
Ner
2020-02-12 21:56
Išėjo nuostabus biskvitas! Iškilo puikiai. Medų subsoda kaitinant susidarė vien putos, kurios, nuolat maišant, gražiai parudavo. Naudojau natūralų medų. Kiek paragavau, biskvitas pasirodė fantastiškai skanus. Rytoj surinkinėsiu, žiūrėsiu, kai reaguoja su kremu :) ATSAKYTI
Karolina
2019-01-03 23:04
Man gaunasi super. O jau skonis, tai neapsakomas. Jau antra kart gaminau ATSAKYTI
Elva
2018-12-30 18:30
Man tai super gavosi. Toks lengvas, neperdaug saldus. ATSAKYTI
Gabrielė
2018-12-30 18:13
Kodel man neiskyla biskvitas? Isejo tik du sluoksniai ATSAKYTI
Ner
2020-02-12 21:58
Gal blogai išplakėte kiaušinius. Man atrodo, kad tešlą iškelia būtent išputojęs medus. Ar jums, kai kaitinot medų, išputojo? ATSAKYTI
Inga
2018-12-14 10:47
Kaitinau medų, bet man pabalo, o ne skaidrėjo, tik puodelio apačioje buvo skaidresnis, bet kaip supratau jis tiesiog svilt pradėjo. Ar jums medus gaunasi skaidrus? Biskvitas mažokas, nelabai iškilo, ir sunkoka jį pjaustyti, toks tamprus gavosi (teko gabalais).
Nedėjau standiklio, tai išsigandau, nes per porą val. šaldytuve niekaip nestingo grietinėlė, bet kitą dieną viskas sustingo ir tikrai labai skanus gavosi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital