Pasakiškai skanus karamelinis tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Autorius apie receptą: Pasakiškai skanus, minkštutėlis, drėgnas, toks skaniai karamelinis. Ir tikrai nieko jam netrūksta, tik puodelio juodos stiprios kavos ir laisvos valandėlės pasimėgavimui. Pasakiškai skanus, minkštutėlis, drėgnas, toks skaniai karamelinis. Ir tikrai nieko jam netrūksta, tik puodelio juodos stiprios kavos ir laisvos valandėlės pasimėgavimui. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų miltų
100 gramų medaus
80 gramų cukraus
1 šaukštelis sodos
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu ar naminio)
šiek tiek grietinėlės tirštiklio (nebūtina)
Sulaistymui:
1 stiklinė vandens
1 šaukštas medaus
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir plakame elektriniu plaktuvu, kol masė padvigubėja ir tampa standžiai puri. Atidedame į šoną. Į nedidelį puoduką dedame medų, statome ant viryklės (ne ant garų vonelės), kai pradeda tirpti beriame sodą ir kaitiname gerai maišydami (maišau plakimo šluotele), kol medus tampa sodrios gintaro spalvos. Tada nukeliame ir po šaukštą įplakame į kiaušinių cukraus masę. Pabaigoje per du kartus įmaišome persijotus miltus.
2.
Atsegamos tortinės dugną išklojame kepimo popieriumi, kraštus patepam sviestu, supilam tešlą, tada tortine stipriai pasukame aplink jos ašį (viduryje atsiras įdubėlė ir leis tešlai tolygiau kilti) ir dedame kepti į iki 160"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 min. Tikriname pagaliuku. Iš vienos normos kepame 24 cm skersmens ar mažesnėje formelėje, iš pusantros normos - 26 cm, iš dviejų normų 28cm - 30 cm.
3.
Sulaistymui, stiklinei vandens imame šaukštą medaus ir citrinos sulčių pagal skonį. Turi būt lengvai saldu su trupučiu rūgštelės. Gerai išmaišome, kad medus visiškai ištirptų.
4.
Kremui grietinėlę pilame į dubenį ir išplakame iki standumo. Į kitą dubenėlį dedame rududu kremą ir gerai išmaišome įdėję truputį plaktos grietinėlės . Per kelis kartus rududu kremą įplakame į grietinėlę, jei reikia, įplakame grietinėlės tirštintoją.
5.
Biskvitą perpjaunam į tris ar keturias dalis (kiek išeina). Dedam vieną dalį ant padėklo, sulaistom, tepam kremu, dedam kitą, sulaistom, tepam kremu ir t.t. Surinktą tortą aptepam kremu ir puošiam.
6.
Kiek kartų dariau, visad nusipjaudavo nedidelis kauburėlis. Jį galime padžiovinti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje ir susmulkinti. Gauname trupinius apibarstymui. Tortą nors per naktį palaikome šaldytuve.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (12)
Renata
2019-11-08 13:24
Nu biskvitui tikrai mazi kiekiai produktu. Su ta soda ir medum irgi nesamone gavosi ATSAKYTI
Greta
2019-11-09 09:41
Gal per didelėj formoj kepėt? 24 cm formai pats tas. O kas jums su medum nepavyko? ATSAKYTI
Karolina
2019-01-03 23:04
Man gaunasi super. O jau skonis, tai neapsakomas. Jau antra kart gaminau ATSAKYTI
Elva
2018-12-30 18:30
Man tai super gavosi. Toks lengvas, neperdaug saldus. ATSAKYTI
Gabrielė
2018-12-30 18:13
Kodel man neiskyla biskvitas? Isejo tik du sluoksniai ATSAKYTI
Inga
2018-12-14 10:47
Kaitinau medų, bet man pabalo, o ne skaidrėjo, tik puodelio apačioje buvo skaidresnis, bet kaip supratau jis tiesiog svilt pradėjo. Ar jums medus gaunasi skaidrus? Biskvitas mažokas, nelabai iškilo, ir sunkoka jį pjaustyti, toks tamprus gavosi (teko gabalais).
Nedėjau standiklio, tai išsigandau, nes per porą val. šaldytuve niekaip nestingo grietinėlė, bet kitą dieną viskas sustingo ir tikrai labai skanus gavosi :) ATSAKYTI
Rima
2018-12-24 11:49
Medus ir man pabala. ATSAKYTI
Vaida
2018-11-09 17:22
Iš tokio kiekio gaunasi vargani du sluoksniai. Reikėtų 3 ar net 4 kartus didinti produktų kiekį biskvitui. ATSAKYTI
Judita
2018-11-13 16:13
Manau čia turėtų išeiti tik 1 sluoksnis... ATSAKYTI
Sigita
2018-11-07 21:43
Ar naminis medus tinka ATSAKYTI
Inga
2018-12-14 10:49
Aš naudojau naminį medų, bet man neiškilo biskvitas, ir kepant, atrodė, kad svyla :) ATSAKYTI
Dange
2018-02-25 06:12
Skaniai atrodo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital