Paprasta naminė duona su linų sėmenimis

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Naminė duona su linų sėmenimis
Naminė duona su linų sėmenimis
Naminė duona su linų sėmenimis
Autorius apie receptą: Paprasta, kukli duonelė su linų sėmenimis. Man ji skaniausia - dar šilta su sviesto gabalėliu. Paprasta, kukli duonelė su linų sėmenimis. Man ji skaniausia - dar šilta su sviesto gabalėliu. Kristina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 mililitrų vandens (šilto)
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų ruginių miltų
4 šaukštai aliejaus
25 gramai šlapių mielių
2 šaukštai linų sėmenų
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį supyliau šiltą vandenį, jame ištirpinau cukrų ir subėriau trupintas mieles. Leidau mielėms ištirpti. Į gautą skystį supyliau aliejų, persijotus miltus su druska maišytus, linų sėmenis.
2.
Tešlą išimti ant pamiltuoto paviršiaus ir minkyti. Tešla atrodė lipni, bet paminkius 20 minučių jau nebelipo prie rankų. Išminkytą tešlą dėjau atgal į dubenį, uždengiau drėgnu rankšluosčiu ir palikau, kad patrigubėtų.
3.
Kepimo formą patepiau riebalais. Pakilusią tešlą dar kartą paminkiau rankose ir užlenkiau jos kraštus į apačią, kad pasidarytų apvalus rutulys. Duonelę dėjau skardon, viršų apibarsčiau miltais. Palikau pakilti dviguvai.
4.
Tešlai pakilus, dėjau į iki 220 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Orkaitės dugne padėjau dubenį su vandeniu.<
5.
Kepiau 15 min, kol duonos viršus gražiai parudo. Sumažinau temperatūrą iki 170 laipsnių, duoną uždelgiau folija ir palikau kepti 30 min. Iškepusią duoną išėmiau ir uždengusi rankšluosčiu palikau "pailsėti" 15 minučių.
AUTORIUS: Kristina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Julija
2019-04-26 22:00
Noreciau paklausti, o duonkepeje galima butu isepti pagal si recepta? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital