Panna cotta su braškėmis ir bazilikais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Panna cotta su braškėmis ir bazilikais
Panna cotta su braškėmis ir bazilikais
Panna cotta su braškėmis ir bazilikais
Panna cotta su braškėmis ir bazilikais
Panna cotta su braškėmis ir bazilikais
Autorius apie receptą: Braškės ir bazilikai yra nuostabus duetas ir ši panna cotta tikrai puiki. Ji ne tik nustebins skoniu, bet ir papuoš šventinį stalą. Jei dėl bazilikų deserte dvejojate, galiu Braškės ir bazilikai yra nuostabus duetas ir ši panna cotta tikrai puiki. Ji ne tik nustebins skoniu, bet ir papuoš šventinį stalą. Jei dėl bazilikų deserte dvejojate, galiu patikinti, kad žaliasis sluoksnis gali pasirodyti netgi daug skanesnis už rožinį. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 sluoksnis:
160 mililitrų grietinėlės
40 mililitrų pieno
40 lapelių baziliko lapelių
15 gramų cukraus
0.5 vieneto vanilės lazdelių
1 šaukštelis želatinos (smulkaus malimo)
2 sluoksnis:
100 mililitrų grietinėlės
100 gramų braškių
50 mililitrų pieno
20 gramų cukraus
0.5 vieneto vanilės lazdelių
1 vienetas citrinų (ekologiškos, nutarkuotos žievelės)
1 šaukštelis želatinos (smulkaus malimo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite bazilikų sluoksnį. Bazilikus smulkintuvu sutrinkite su pienu iki vientisos masės. Jei reikia, perkoškite (aš neperkošiau, gerai susitrynė). Sumaišykite su grietinėle, cukrumi ir išskobtomis vanilės sėklomis. Šildykite, kol masė taps karšta. Užvirti nereikia. Palikite šiek tiek atvėsti.
2.
Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens (tik tiek, kad išbrinktų), išbrinkinkite 15 min ir ištirpinkite. Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol visiškai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių.
3.
Į ištirpusią želatiną įpilkite šiek tiek grietinėlės mišinio, gerai išmaišykite ir, pastoviai maišant, supilkite visą likusį skystį.
4.
Išpilstykite į taures ar indelius. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
5.
Paruoškite braškinį sluoksnį. Iki vientisos konsistencijos tyrės elektriniu smulkintuvu sutrinkite braškes ir sumaišykite su grietinėle, pienu, cukrumi, citrinos žievele ir vanilės sėklomis. Šildykite, kol masė taps karšta. Užvirti nereikia. Palikite šiek tiek atvėsti.
6.
Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens (tik tiek, kad išbrinktų), išbrinkinkite 15 min ir ištirpinkite. Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol visiškai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių.
7.
Į ištirpusią želatiną įpilkite šiek tiek paruoštos masės, gerai išmaišykite ir, pastoviai maišant, supilkite visą likusį skystį. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
8.
Supilkite ant bazilikų sluoksnio ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital