Autorius apie receptą:
Tai itališkas saldintos grietinėlės desertas, sutirštintas želatina. Darbo tikrai nėra daug, o skonis tikrai nenuvils. Šviežios avietės šį desertą pakelia į kitas skonio
Tai itališkas saldintos grietinėlės desertas, sutirštintas želatina. Darbo tikrai nėra daug, o skonis tikrai nenuvils. Šviežios avietės šį desertą pakelia į kitas skonio aukštumas. Užtruksite gaminant apie 10 min + laikas, kol desertas stings. Receptą radau Beatosvirtuve.lt svetainėje(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 gramų
grietinėlės
250 gramų
jogurto, natūralaus
2 šaukštai
cukraus
2 vienetai
želatinos lapelių
0.5 vieneto
vanilės lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Želatinos lapelius užpilame vandeniu, kad apsemtų ir paliekame brinkti.
2.
Grietinėlę supilame į prikaistuvį. Suberiame cukrų.
3.
Vanilės ankštį perpjauname pusiau, peilio galiuku perbraukiame surinkdami sėklytes. Ankštį ir jos sėklytes dedame į grietinėlę. Kaitiname, kol cukrus ištirps. Grietinėlės neužverdame.
4.
Išbrinkusius želatinos lapelius, išimame iš vandens, gerai nuspaudžiame.
5.
Iš grietinėlės išimame vanilės ankštį. Į šiltą grietinėlę dedame želatinos lapelius. Gerai išmaišome, kad želatina ištirptų. Pilame jogurtą. Išmaišome. Pilstome į formeles ir dedame į šaldytuvą stingti. Gerai pagaminta panakota yra kreminė, padėta ant stalo virpa, tačiau išlaiko formą.