Pagerintas tinginys su riešutais ir razinomis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Pagerintas tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Pagerintas tinginys
Pagerintas tinginys
Pagerintas tinginys
Pagerintas tinginys
Autorius apie receptą: Šis tinginys yra mano šeimos ir svečių pats mėgstamiausias. Švelniai šokoladinis, paskanintas riešutais ir razinomis. O jeigu norite dar šventiškiau, razinas galite prieš Šis tinginys yra mano šeimos ir svečių pats mėgstamiausias. Švelniai šokoladinis, paskanintas riešutais ir razinomis. O jeigu norite dar šventiškiau, razinas galite prieš tai pamirkyti pašildytos apelsinų sultyse, o į šokoladinį kremą įtarkuoti šiek tiek apelsino žievelės. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
380 gramų kondensuoto pieno, saldinto
150 gramų sviesto
100 gramų juodojo šokolado (naudojau 72 proc.)
100 gramų razinų
100 gramų riešutų (naudojau migdolus, bet tinka ir kitokie)
1 šaukštas kakavos (su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Razinas perlieju verdančiu vandeniu ir gerai nuvarvinu. Kartais jas prieš tai pamirkau apelsinų sultyse, arbatoje, kavoje ar rome, bet skanu ir to nedarant.
2.
Riešutus pasmulkinu elektriniu smulkintuvu arba smulkiai sukapoju peiliu. Jeigu turiu laiko, juos prieš tai dar šiek tiek paskrudinu sausoje keptuvėje, tada būna intensyvesnio skonio.
3.
Sausainius sulaužau mažais gabalėliais. Sumaišau su riešutais ir razinomis.
4.
Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies ištirpinu sviestą. Jam ištirpus supilu kondensuotą pieną, beriu kakavą ir maišydama kaitinu iki masė sutirštėja.
5.
Nuimu nuo ugnies ir sudedu gabalėliais sulaužytą šokoladą. Gerai išmaišau, kad šokoladas ištirptų.
6.
Šokoladinę masę supilu ant sausainių ir gerai išmaišau, kad visi sausainiai tolygiai pasidengtų. Palieku pastovėti 5-10 minučių, o tada dar kartą išmaišau.
7.
Šią tinginio masę krečiu į norimą formą (šįkart naudojau pailgą silikoninę, skirtą keksui kepti).
8.
Tinginį dedu į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital