Paella su vištiena ir jūros gėrybėmis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Paella su vištiena ir jūros gėrybėmis
Paella su vištiena ir jūros gėrybėmis
Paella su vištiena ir jūros gėrybėmis
Autorius apie receptą: Ypatingas ispanų patiekalas - paella su vištiena ir jūros gėrybėmis. Visi skoniai tobulai susilieja į visumą ir sužavi puikiu skoniu. Ypatingas ispanų patiekalas - paella su vištiena ir jūros gėrybėmis. Visi skoniai tobulai susilieja į visumą ir sužavi puikiu skoniu. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai vištienos sultinio
500 gramų midijų (tinka ir šaldytos)
200 gramų lašišos
200 gramų vištienos filė
200 gramų krevečių
200 gramų apvaliųjų ryžių (naudojau Bomba rūšies)
100 gramų svogūnų
100 gramų raudonosios paprikos
100 gramų pomidorų
100 gramų sviesto
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
30 gramų česnako
20 gramų čiobrelių
10 gramų peletrūno
1 žiupsnelis šafrano (labai nedaug)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
2 vienetai žaliųjų citrinų
10 gramų krapų
10 gramų petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Didelėje plačioje keptuvėje (arba storadugniame puode) įkaitinamas aliejus. Dedami smulkinti svogūnai bei česnakai ir kepinama, kol gražiai apskrunda.
2.
Tuomet dedama smulkinta paprika, sviestas, šafranas, čiobreliai, peletrūnas ir vištiena, viskas kepinama dar 10-15 minučių.
3.
Apkepus vištienai ir daržovėms, dedami ryžiai, dar pakepinama 10 minučių.
4.
Kai ryžiai apkepa ir sugeria dalį sviesto, pilamas vištienos sultinys (jis pilamas palaipsniui, ne visas iš karto), pagal skonį pagardinama druska ir pipirais. Kaitinama dar apie 15 minučių.
5.
Tada sudedamos krevetės ir midijos, dar patroškinama keletą minučių. Sudedami pjaustyti pomidorai.
6.
Galiausiai sudedama kubeliais pjaustyta lašiša ir dar patroškinama 5 minutes.
7.
Palella tiekiama pagardinus plonomis riekelėmis supjaustytomis žaliosiomis citrinomis ir smulkintais žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Andrius
2020-07-13 23:01
Pasigaminau, labai skanu, bet recepte man rodos yra klaida, parašyta 200g ryžių, bet 200g ryžių niekaip nesugertų 2l sultinio, man rodos ten turėjo būti 500g. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital