Orkaitėje užkepti kukuliai naminiame pomidorų padaže

AUTORIUS:
Augustė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kukuliai pomidorų padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Iš sodo atsivežėme pomidorų ir labai norėjosi su jais kažką pagaminti. Nusprendžiau šeimą palepinti sultingais, bet švelnaus skonio ir troškintais naminiame pomidorų Iš sodo atsivežėme pomidorų ir labai norėjosi su jais kažką pagaminti. Nusprendžiau šeimą palepinti sultingais, bet švelnaus skonio ir troškintais naminiame pomidorų padaže kukuliukais. Garnyrui rinkomės bulvytes, bet puikiai tiks ir bulvių košė, ryžiai, makaronai, daržovės ar salotos. (...daugiau) Augustė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
1 kilogramas maltos vištienos (naudojau vištienos šlauneles, galima keisti jautiena, kiauliena)
100 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
3 riekės batono
1 vienetas svogūnų
45 gramai kietojo sūrio
2 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis džiovintų bazilikų (arba raudonėlio)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
700 gramų pomidorų
300 gramų mocarela sūrio
1 vienetas svogūnų
30 mililitrų vandens
4 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukšto maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukšto cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Batono riekelių pluteles nupjauti. Į dubenėlį pilti pieną, dėti batono riekeles ir pamirkyti iki kol permirks. Tuomet nuspausti skystį iš batono.
2.
Kukuliams į dubenį dėti maltą vištieną. Smulkiai supjaustyti česnaką ir berti į dubenį su mėsa, suberti džiovintus bazilikus, pipirus ir druską, įmušti kiaušinį, berti sūrį, smulkiai susmulkintą svogūną ir išmaišyti.
3.
Į keptuvę pilti 2 šaukštus aliejaus, įkaitinti iki vidutinės kaitros. Rankomis formuoti vidutinio dydžio mėsos kukulius ir dėti į keptuvę, apkepti iš visų pusių iki kol apskurs, visiškai iškepti jų nereikia. Tuomet nuimti nuo kaitros ir sudėti į kepimo indą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 15 minučių iki kol kukuliai iškeps, tikslus kepimo laikas priklausys nuo to, kokio dydžio kukuliukus darysite.
5.
Padažui pomidorus smulkiai susmulkinti, galima šiek tiek patrinti elektriniu trintuvu. Česnaką smulkiai sukapoti, svogūną susmulkinti.
6.
Į keptuvę pilti alyvuogių aliejų, įkaitinti, suberti česnaką, suberti svogūnus ir pakepti apie porą minučių, tuomet supilti pomidorų masę, pilti vandens, berti druską ir raudonėlį bei cukrų, dėti pomidorų pastą ir pakaitinti iki kol sutiršės.
7.
Kai kukuliukai iškeps, ant jų supilti paruoštą padažą, pabarstyti tarkuotu sūriu.
8.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5 minutes iki kol sūris gražiai išsilydys.
9.
Papuošti galima šviežiai pjaustytais bazilikais ar kitomis mėgstamomis žolelėmis. Patiekti su makaronais, bulvių koše, ryžiais ar kitu męgstamu garnyru.
AUTORIUS: Augustė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital