Orkaitėje keptų obuolių sūris

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Orkaitėje keptų obuolių sūris
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus naminis obuolių sūris smaližiams. Kepimas orkaitėje sutaupo laiko prie viryklės. Labai skanus naminis obuolių sūris smaližiams. Kepimas orkaitėje sutaupo laiko prie viryklės. Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3.5 kilogramo obuolių (geriausiai antaninių)
300 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (galima ir nedėti)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius supjaustome smulkiais gabaliukais (nuo standžių obuolių žievelės nulupti nebūtina, ji turėtų suvirti, bet jei naudojate pagulėjusius irpasiraukšlėjusius obuolius, žievelę reikėtų nulupti). Obuolių gabaliukus užberiame cukrumi, supilame vienos citrinos sultis (jos padeda obuoliams išsaugoti gražesnę spalvą). Indą su obuoliais pridengiame ir paliekame parai pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
2.
Po paros skystį nuo obuolių nupilame, užkaičiame ir paverdame, kol jo liks maždaug trečdalis. Į jį įmaišome obuolius ir sudedame į orkaitei tinkamą puodą (krauname ne iki pat viršaus, kokius 3/4 puodo tūrio, kad kepant nesitaškytų). Puodą uždengiame dangčiu ir kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5 valandos. Kas 15-20 min. vis pamaišome.
3.
Puodą ištraukiame iš orkaitės, atidengiame ir ant nedidelės ugnies paverdame dar apie 30 min. iki kol tyrė visiškai sutirštės. Ar tyrė tinkamos konsistencijos patikrinkite taip - perbraukus per tyrę šaukštu, brūkšnys turi kurį laiką matytis, masė iš karto nesubėga į puodo centrą. Prieš virimo pabaigą suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų.
4.
Masę sudėkite į sudrėkintą sūrmaišį (arba į kepimo popieriumi išklotą skardelę). Palaikykite sūrmaišyje apie parą, kad sūris atvėstų, sutvirtėtų ir truputį apdžiūtų.
5.
Tada sūrį ištraukite iš maišo ir 2 - 4 valandas, padėję ant grotelių, padžiovinkite iki 60°C įkaitintoje orkaitėje šiek tiek pravertomis durelėmis.
6.
Apdžiovintą sūrį suvyniokite į švarias natūralaus audinio skiautes ir toliau palikite džiūti šiltoje ir sausoje vietoje.
7.
Kuo ilgiau sūris gulės, tuo tamsesnis, kvapnesnis ir sodresnio skonio jis bus.
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Elka
2018-10-02 09:06
Labai nesudėtingas receptas , reikės pabandyti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital